Ha kapaszkodva egyedül fel tud állni, az miért baj?
6hónapos csodabébim van.
Az ágyba kapaszkodva most kezdett el totyogni, csak ugye még fiatal ehhez.
A védőnő megkért, hogy ne engedjem, de már mászik, és magától idejön ácsorogni, ha az ágyhoz nem fér hozzá megy a kiságyhoz, a polchoz...
Mit kell-lehet csinálni ilyenkor???
(egyedül ül, mászik)
Lányom napra 6 hónaposan felült, 6 hónapos 1 hetesen felállt.
Semmit nem csináltam, miért csináltam volna bármit?
11 hónaposan indult el.
A fiam is 6hónaposan kapaszkodva elindult világgá. De akkor más védőnénink volt, aki csak mosolygott egyet, meg megdicsérte a kicsit, hogy ügyes erős baba.
A mostani védőnéni pedig "tiltja", hogy felálljon, de nem mondja miért.
A védőnőd egy hülye...
Amit magától tesz a baba az jó neki. Lekötözni meg úgysem tudod.:)
Legközelebb mondd azt a védőnőnekm hogy nem engeded.
Az a fontos, hogy a sorrendet betartsa és ne ugorjon át fejlődési lépéseket (tehát először másznia kell, utána pedig felállni).
Akkor jó...
Hát tény, hogy elég szélkelep a védőnőnk...
Mondd a védőnőnek, hogy nem engeded és kész, nincs ebben semmi.
A védőnőd pusztán azt szeretné, ha előbb szabályosan kúszna-mászna a babád, utána jönne a kapaszkodva lépegetés. Ő jót akar, de te nem tudsz mit tenni.
A babád ilyen, ez van, hagyd, hadd csinálja amit akar. A védőnőnek meg kamuzz.
első
lányom csak 7,5 hónaposan mászott, vagyis előbb állt
Az fontos, hogy mászs nem maradjon ki, mert ha kimarad az későbbi dizslexiára utalhat, fejlesztő mondta.
Amúgyfiam-aki a fejlesztőhöz járt hiperaktivitás miatt- előszőr mászott, (szintén 7,5 hó) és után állt (8 hó), akkor most mi van?
A lányom hiper-hiperktív lesz???
12,48-as, ne haragudj de nem jól tudod,. a sorrend mindegy. az én lányom előbb ült, aztán mászott. két gyógytornászhoz járunk, plusz utógondozóba mivel koraszülött lett, de ilyet még senki sem mondott. a lényeg hogy a mászás vagy kúszás ne maradjon ki!
amit magától csinál a baba, hagy tegye, lefogni úgy sem lehet.
Még nem töltötte be a 6hónapos kort a kicsi amikor kúszni mászni kezdett, és egy hete állt fel először. Tehát hiába akar jót a védőnéni, ha nem maradt ki semmi eddig.
Egész nap a térdét koptatja:D Nagyon gyors.
Hogy hiperaktív lesz e az a baba aki előbb áll és később mászik nem tudom, tény a fiammal szenvedtem, mert ő addig gurult vagy üvöltött amíg nem állhatott, most meg egy égedelem eleven 25hónapos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!