Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most született babámat (7...

Most született babámat (7 hetes) útlevél nélkül hogy tudom Magyarországra vinni?

Figyelt kérdés
Németországba élek és haza akarok menni a babámmal apu nélkül, de az útlevél kb 2 hónapig tart.Van lehetőség haza menni vele?
2011. aug. 31. 22:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, hogy nem a kérdésre válaszolok, de hogy tudod 1-2 év múlva megkérni a német állampolgárságot?

Én is megtenném, de azt mondták, 16 éves koráig nem lehet, majd akkor ő eldönti.

2011. aug. 31. 23:34
 12/16 A kérdező kommentje:
Nekünk az anyakönyvi kivonatára kellett 2 hetet várni mert felhívtak a "Standesamt"-tól (magyar nevét nem tudom)hogy nem adják ki mert lehet h megkapja a német állampolgárságot és ne kelljen 2 szer kiállítani.De elutasították mert az apa nem él 8 éve itt csak 6éve.Ezért buktuk.Ti mióta vagytok itt?Szerintem menj be és kérdezd meg.A gyereket is a német "törvények" szerint anyakönyveztettük nem a magyar szerint.
2011. aug. 31. 23:52
 13/16 anonim ***** válasza:
Mi csak 3 éve élünk itt, és azt mondták a követségen és a kórházban is, hogy 16 évesen majd eldöntheti, hogy melyik állampolgárságot akarja. Most másfél éves a lányom, csak német anyakönyve van, a magyart még nem csináltattuk meg, útlevele sincs. Bevallom, mindig "csempésztük", ha Magyarországra mentünk.
2011. szept. 1. 08:25
 14/16 anonim ***** válasza:

Hát iszonyat pénz volt a papírok... először kikértük a helyi anyakönyvét, azt rögtön adták két nap múlva (Hollandia). Bár nemzetközit kértünk (ez talán 10 euro volt), itt van olyan (angol nyelvű), de kértek hivatalos fordítást, 55 euro volt. Kellett rá apostille pecsét, az 27 euro volt. A követségen azt hiszem, 100-120 eurot fizettünk a magyar anyakönyveztetésért és az útlevélért, meg fényképet kellett csináltatnunk (3 db-ot). Ebben benne volt a postaköltség is, de azt lenyelhetik, mert végül az ideiglenessel hazamentünk, és otthon vettük át a papírokat.

Ja, és az ideiglenes útlevél 35 euro lett volna, de nem volt pofájuk pénzt kérni érte.

Engem ezzel a tortúrával rávettek, hogy soha ne térjek haza, és a gyerekem sem hiszem, hogy fog. Ha mégis felmerülne benne, gyorsan lebeszélem.

2011. szept. 1. 12:13
 15/16 anonim válasza:
A surgossegi utlevel a babanak 19 ezer ft plusz postakoltseg ez 7 nap alatt kesz allitolag?! A 3 napos 30 ezer plusz el kell erte menni a balkan fovarosaba Budapestre ez 3 nap alatt kesz nem normalisak ezek!Szemelyi a babanak 20 nap felnotnek 5 nap ez igen erdekes biztos valami kulonleges papairt hasznalnak hozza amit a nasa-tol rendelnek!
2013. márc. 22. 12:53
 16/16 anonim válasza:

Sziasztok!

Tud valaki valami aktuális információval szolgálni a fenti kérdéshez? Tapasztalatok, stb? Mert a két közölt link sajnos nem működik, megújult a kormány lapja.

Én májusra várom a babát és júliusban már szeretnénk hazautazni vele (Franciaországból). Személyi vagy útlevél, esetleg ideiglenes papírokkal a legegyszerűbb? Otthon mennyi idő az ügyintézés, mennyire problémásak az idegen nyelvű papírok? Mindenhez kell hivatalos fordítás?

Minél több információt írtok, annál jobb! Gyanítom, hogy többen járunk hasonló cipőben...

Köszönöm!

2013. nov. 7. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!