Hogyan zajlik a külföldön született kisbaba útlevél igénylése?
Szia
Gondolom angol utlevele lesz....
A korhazban kaptam egy papirt, hogy hova kell menni es hozza egy telefonszamot, hogy hol kell idopontot kerni az anyakonyvezeshez.
Ott tudod majd az utlevelet is intezni gondolom.
A lanyom Magyar allampolgar, igy csak azt tudom, hogyan mukodik.
Meg kell csinaltatni eloszor is az angolt.
Kerni kell idopontot vagy a Londoni Nagykovetsegre, vagy Liverpoolbva a tiszteletbeli konzuhoz.Vinni kell az angol anyakonyvi kivontatot a szulok utlevelet + 2 fenykepet a babarol.
A nagykovetseg oldalarol le kell tolteni a nyomtatvanyokat, meg kell csinaltatni egy hivatalos forditast az angolo anyakonyvi kivonatrol es mindent fel kell adni egy magadott cimre egy elore megcimzett valaszboritekkal.
Mi 2.5 -3 hopnapot vartunk.
HA nem vagytok hazasok akkor kell apasagi nyilatkozat is.
Bocsi, ha kicsit ossze visszz irtam, de a lanyom itt bohockodik elottem :D
tehat megcsinaltatod az angol anyakonyvi kivonatot es azzal mesz a nagykovetsegre + szulok utlevelei +fenykepek
utanna kitoltitek a pairokat befizetitek a penzt elkulditek az egeszet + a megcimzett felbelyegzett valaszboritekot es varjatok, hogy megerkezzen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!