Ha Szlovákiából viszek át kutyát Magyarországra arra kell a kutyának útlevél és csip?
sehogy. Ha megállítanak (nem csak a határon,akárhol) és nincs nálad útlevél akkor fizetsz itthon 80.000 forintot. A szlovákoknál nem tudom. A kutya pedig megy karanténba a te költségeden.
és itthon úgyis chippeltetned kell, mert különben jövőre már adót fizetsz, és oltanod is kötelező
ha itthon kapnak el akkor ha nem is útlevél,de oltási könyv kéne. anélkül is 80.00. és január óta itthon se vehetsz kutyát chip nélkül, tehát mindenképp fizetsz.
(jövőre pedig kemény 5-10 ezer adót évente minden chipezetlen kutyára)
2010. június 1. óta KÖTELEZŐ a csip minden olyan esetben ha a kutya gazdát cserél > tehát ha ajándékba kapod akkor is. Legkésőbb az állatorvosnál kiderül, és akkor akkor kell chippeztetni.
(Egyébként te most komolyan max 5-6 ezer forinton spórolsz amit egy kutyának az életében egyetlen egyszer kell kifizetni??? röhej....)
Nyugodtan áthozhatod. Nekem ismerősöm hozott Ukrajnából Törpepincser kölyköt. Gondolod szerintem, hogy mekkora volt a kölyök. kb mint egy kölyökmacska. Elaludt a kocsiban, senki nem vette észre.
Azt tudni kell, hogy Ukrajnában nagy divat a fajtatiszta állat, mindenfélét be lehet ott szerezni.
csak a méret miatt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!