Mik az éhezés tünetei egy babánál? Ha van 3 óránként pisi akkor is éhezhet? Nem tudom, hogy elég e még neki a tejem.
Nem a foga jön véletlenül? Mert az én kislányom 1 hete múlt 8 hónapos és szintén csak anyatejen él, mert nem hajlandó kinyitni száját a kanál láttán a fogínye miatt. Már 4 foga van.
6 hósan kezdtük a hozzátáplálást, ment is minden simán, kanállal, banán, sütőtök, krumpli, cékla stb. Aztán egyik napról a másikra nem volt hajlandó egy falatot sem enni. Mostanában van, hogy kinézi a szánkból a kaját és ha olyat eszünk, akkor adok is neki darabosan, nyitja a száját is. De sokat nem eszik még, csak pár falatot. Inkább kóstolgatja. A banánt eszi még meg, de azt sem kanállal, hanem lecsípek neki egy kis darabot, kicsit összenyomom kézzel és úgy adom a szájába. Ekkor is nyitja a drágám a pici ajkait. Még ebből is csak kb. 2-3 cm-nyi banánt eszik meg.
Gondolom próbáltad székben ültetve vagy az öledben is etetni. Nekem a banánt pl. séta közben, a babakocsiban majszolta ismét. A pépes kaját egyáltalán nem eszi. Próbáld meg Te is a darabos kaját. Hátha...
Adok a kezébe babapiskótát, babakekszet, hogy ő tegye az ennivalót a szájába. Ő érzi, hogy mennyire lehet nyomni az ínyét. A krumplit is cikkejesen főzőm. (Mondjuk ezzel csak kalapálja a tálcát, a répát meg összenyomja a tenyerében, hogy az ujjai között jön ki. :)) Mókás nagyon.
Kicsit már én is izgulok, de a védőnő mondta, hogy napjában többször próbálgassam egyszer majd nekiáll enni.
Nálunk a cumisüveget is szoktatnom kellett, mert azt sem volt hajlandó a szájába venni, az itatópoharat sem. Végre azt már elértem, hogy iszik vizet, persze nem sokat, de iszik 10-20 ml-t, sokszor próbálgatom 1 nap.
Szóval, nem vagy egyedül ezzel a problémával. Lassan belenyugszom, hogy az esküvőjén a menüben lesz anyatej is. :))))
Kitartás Nekünk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!