Szopja az ujját. Van erre valami megoldás?

Szerintem sokkal jobb megoldás, mint a cumi (bár a fiam cumizott fél éves koráig). Számomra szomorú látvány, amikor beszélni tudó gyerekek rohangálnak cumival a szájukkal, játszanak a homokozóban...
Az ujját tényleg csak akkor veszi be, amikor neki kell, nem amikor más gondolja.

Én szoptam 12 éves koromig az ujjam. Nem érzem magam lelkileg instabilnak csak elalváshoz használtam, de 4 éves korom után az is csökkent és csak akkor szoptam, ha nagy szükségem volt rá.
Az ujj jobb mint a cumi egyértelmű mert egy kreatív gyerek nem kétséges, hogy mit választ nap közben , de a cumisoknak nem kell választani az lehet játék közben is a szájukban.

5,5 hónapos a kisfiam és kb. 1 hónapja nem fogadja el a cumit. Helyette ott az ujja, de csak elalváshoz. Ha elaludt leesik a keze és nem kel fel.
Ja, és ujjával a szájában "énekel" - ez a legújabb, amivel altatja magát :)

Nálunk az orvos tiltja az ujjszopit. 2 hetes volt a fiam amikor rám szóltak, hogy mostmár adjak neki cumit.
Nekem és a tesómnak is kapa fogunk van és mind a ketten sokáig szoptuk az ujjunkat.
Ennek ellenére nem szoktatnám le a helyedben. Majd elhagyja magától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!