Hús hozzátáplálásának elkezdése? Ti hogyan adtátok?
Eleinte azt is magában kínáltátok vagy valamilyen zöldséggel?
Még csak burgonyát, répát eszik a kisfiam, s most vezettem be nála a sütőtököt. Nagyon kis mennyiségeket eszik a főzelékből (gyümölcsökből már nagy adagokat eszik).
Aug. 9.-től adok neki főzeléket, azelőtt csak gyümölcsöket kapott. A doki szerint már egy hónapja el kellett volna kezdenünk, s mivel két hete nem hízott semmit, így továbbra is sietteti, ezért is kell elkezdenünk.
Utolsónak, olyankor mi a helyzet, ha 6455 gramm, s 6800-nak kellene lennie, hogy megduplázza a születési súlyát?
Mi még nem tartunk ott 7 hónapos múlt.
Amúgy Ti is külön edényben főztök meg neki mindent?
Én úgy olvastam, azért csinálom így, de sokszor tiszta ideg vagyok, hogy csak két gázrózsánk működik, egyiknek nagyon nagy a lángja, másiknak kicsi, s após alig enged oda, alig tudok időben kész lenni :(
S a párolás alatt hogy értitek? Ott vagytok mellette s kevés vízben főzitek meg? Vagy hagyjátok főni, s tele engeditek vízzel?
01:07-es vagyok. Kislányom 5 hós lett éppen ma és kb 2 hete duplázta meg a születési súlyát. Magasságát nem tudom, de 74-es ruhákat hord, hosszú baba. Ma néztem a csecsemőkori fényképeimet, én sokkal dagadtabb voltam nála, az én babám nem dagi, normális kinézete van (de amikor csak anyatejet kapott, hiába hízott havi 500-at, mégis sovány volt, nem voltak hurkái).
Te azt írtad, a kisfiad eleinte hízott havi 500-at is! Az egyáltalán nem olyan sok ám, az sajnos a minimum hízás... A havi 700-1000 gr az átlag hízás amit az elején szoktak hízni a babák.
Figyelj, az orvos és Te, az anyja tudjátok legjobban, hogy mi kell neki! Biztosan szépen hízogatni fog a husitól meg a krumplitól. Én csak egy laikus vagyok, de szerintem a baracktól pl. nem lehet hízni. Az egy fincsi gyümölcs, ami egészséges is, de nem hízunk mi felnőttek se a gyümölcstől nem? (Jó persze van benne cukor, na de az izmoknak a fehérje is kell.)
Sok sikert a főzőcskézéshez és ne aggódj!
Utolsónak. Elírtam, arra lettem volna kíváncsi (most vettem észre), hogy hány kg most, s mennyivel született?
Amúgy az az érdekes, hogy nekünk nem mondták, gond lenne, mindig azt mondták, hogy szépen gyarapszik 4 hós koráig.
Nem mondták, hogy kevés, de nekünk nem is mindig ugyan akkor mérték a súlyát. Volt hogy egy héten többször, s nagyon ritkán jött ki úgy, amikor betöltött egy hónapot. Volt hogy hó közepén, elején mérték, de pont a születésekor, hónap végén nagyon ritkán.
Első alkalommal ette a húst, de másodjára, s harmadjára kevertem a főzelékkel, s csak a szájába összegyűjtötte, aztán kiköpte. szinte semmit nem evett belőle.
S a Tiéd hány hónapos volt, mikor elkezdted kiegészíteni tápszerrel?
Nekem mikor adtam neki eleinte többször, se nagyon hízott. Mondjuk nekem szopizás alatt elég éber, néha mohón eszik, sokszor kell büfiztetni, hogy tudja folytatni.
Nekem inkább azzal volt gondom eleinte, hogy nem tudta rendesen bekapni a mellbimbóm, hiába kifelé forduló, s a cumisüveg zavart okozott nála, s ha adok tápszert, hajlamos ellustulni.
Én is két mellből szoptatok, s utána kínálom, bár már ritkábban.
Nekem szopizás után mindig nyugodt, mosolyog egyfolytában, gögicsél, jó kedvében visítozik.
Szóval jól el van. Néha marad nyűgös, olyankor tudom, hogy büfiztetni kell, mivel mohón eszik, s ha az nem használ, s nem alszik el könnyen, akkor kap csak tápszert. De próbálok neki ritkán adni. Mikor rendesen adtam neki, szinte minden este, akkor is 100 grammal hízott csak többet. S a pocija is nagyon fájt olyankor.
Az enyém 2,5 hós volt amikor elkezdtem neki kiegészíteni tápszerrel. Előtte heti 100-120-150-et hízott, onnantól pedig 200-250-et. Ha a babád 100-zal többet hízott a tápi pótlásnak köszönhetően az jó szerintem! De ha fájt a pocija az tényleg nem annyira jó... Az enyémnek nem fáj a hasa, büfiztetni kell őt is, de az vele jár.
Ha figyeled az étkezési szokásait, illetve ha figyeled azt, hogy mikor éhes még, akkor biztos nem lehet gond. Én úgy voltam vele, hogy éhes ne maradjon a gyerek. Nekem is lett cumizavar sajnos. De aztán elmúlt. Előtte se volt túl kitartó a szopizásban, utána se lett az, de azért még mindig szopizik, ennek örülök, mert kapja az anyatejet is, és a fizikai közelség is megvan. Sokszor altatom szopizással.
Viszont azt is megfigyeltem mostanában, hogy sokszor nem kér enni, elvan, játszik, nézelődik, de én tudom, hogy pl. már 3 vagy több mint 3 órája nem evett, akkor adok neki, cicire teszem, utána pótolok ha kell, és lám eszik. Szóval sokszor már nem is sír ha éhes, úgy kell "kínálgatni" az étellel. Mikor az első hónapokban jártunk igény szerint szoptattam tehát akkor se vártam meg hogy sírjon, mellre raktam amikor csak tudtam (egyfolytában) de persze azért sokszor előfordult, hogy igenis sírt, de az inkább szopi után, mert nem volt neki elég... :(
Irtad, hogy kiköpte a husis ételt amit csináltál neki. Most már jobb a helyzet? Mit adsz neki most?
Ma bébiételes sütőtökkel adtam neki, kevertem bele egy kisebb darab csirke mellett. Így valamennyit evett.
Egy nagyobb kocka csirkemellet répával, s egy szem burgonyával összeturmixolva. Amit kétszerre adok neki oda, s ami megmarad, kidobom
Ja, mostanában nem adtam neki tápszert. Ebben a hónapban talán 2-szer, s ezen a héten hízott 100 grammot. Anyukám szerint lehet attól van, hogy nem elég tápláló a tejem.
Keveset érkezek, s ritkán enni, mert itt a háztartás, s mellette após elvárja, hogy alkalmazkodjam hozzá. Gyerektől azt mondja, hogy nem, de ma is levette a fejem, mert a két gázrózsa működik, egy erősebb láng, s egy gyengébb. S a gyengébb lángra át tettem a húslevesét, amit főzött, mert a gyereknek elkezdtem készíteni a húst, s rám szólt, neki állt feljebb, miért pakolázom a levesét, mert neki ennie kell. hiába már kiírtam, hogy mikor főzök a gyerekre, nem nézi.
S gondolhatod, így örülök has néha tudok magunkra s gyerekre főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!