Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki altassa a babáját napkozben...

Ki altassa a babáját napkozben lehuzott, besotétített szobában, ez helyes?

Figyelt kérdés
én jártam terhestanfolyamra és ott azt mondták hogy nappal világosnál kell aludni a babának,nem besotétítve. éhjjel meg ugyis sotét van és lámpa nélkul. a mi szobánkban alszik a kicsi. halkan megy a tv. ot nemzavarja. ha így csinálja vki, a babája is tudni fogja hogy mikor van nappal és éjszaka.
2011. aug. 30. 14:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
74%
Én is besötétítek a fiamnál a napközbeni alváshoz- másfél éves, nem keveri a napszakokat.
2011. aug. 30. 14:46
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

6 hónapos a lányom. Tavasz óta lejjebb engedem a redőnyt a nappali alvásnál. Nem teljesen, de azért kicsit sötét van. Éjjel 1 hónapos koráig volt éjszakai fény, aztán azt sem kapcsoltuk már fel.

Nem keveri a napszakokat, éjjel nagyot alszik, nappal 2x másfél órát.

2011. aug. 30. 15:07
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Nálam világosban alszik, porszívózás, mosógép, mosogatás mellett. Elejétől egy felakasztott pihenőszék a hintája, ezt imádja, ebben szokta meg az elalvást és csak a nappaliban a gerendára lehetett felakasztani, tehát így szokta meg. De ma már babakocsiban is el tud aludni meg máshol is simán.

Éjszaka nálunk meg a villany, de a szobájában nincs külön fény, viszont beszűrődik a mi fényünk.

2011. aug. 30. 15:11
 14/17 anonim ***** válasza:
65%

Attol fugg mennyit szeretnem, hogy aludjon. :)

Ha mondjuk delutan 2 orara erunk haza mert jatszozni voltunk vagy tekeregtunk a parkba, baratnoztunk stb. Akkor nem sotetitek be es igy csak 1 vagy max. masfel orat alszik ami eleg is mert maskent este 8-kor meg rohangalna. :) Ha viszont delben otthon vagyunk akkor 12-kor besotetitek a szobajaba es 3 ora utan felebresztem. Addig vegzem a dolgom. Ha 3-kor ebresztem akkor este 8-ra mar almos lesz ismet. Szoval helyzettol fugg.

1,5 eves a kisfiam es ez igy van kb. 10 honapos kora ota. Addig 2x-er aludt.

2011. aug. 30. 15:13
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Mostanában nálunk is sötétítve van, a dög meleg miatt - semmi gond nincs belőle! (még most is 27 fok van nálunk a lakásban...)
2011. aug. 30. 16:03
 16/17 anonim ***** válasza:

Én nappal úgy altatok, hogy tv, minden lekapcs, be van sötétítve, igaz, nem takarja a teljes ablakot, agy nem tök sötét van de nem is fényárban vagyunk. Mosógép ilyesmi mehet közben, az nem zavarja, de tv, rádió, ezek elvonják a figyelmét. Este ha sokat aludt nappal, nem alszik el könnyen, akkor megint csak le kell kapcsolni a tv-t.

Osztom egyik előttem szóló véleményét, hogy nem egyformák az emberek. Párom csak tv mellett tud aludni, én úgy nem tudok, ahhoz iszonyat fáradtnak kell lennem, hogy úgy aludjak el. Kisgyereknél meg szerintem tudjátok, hogyan mutatkozik a fáradtság. :S

2011. aug. 30. 18:50
 17/17 anonim ***** válasza:
42%

sötétítek a szobájában 1 hónapos kora óta,mikor is rájöttem,hogy miért kel sírva 20 perc után!Soha nem keverte a napszakokat!

Most 15 hós

2011. aug. 30. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!