Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egyik ismerős azt mondja,...

Egyik ismerős azt mondja, hogy az ő babája 3hón. -s annyira fejlett súlyban kb. -ra mondja hogy 6 kg, hogy ő már ad neki mindenféle ételt. Én mondtam neki hogy ne tegye, de ő tudja! Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
2011. aug. 28. 19:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
26%

2 hósan adtam a gyümölcsöt, 3-4 hósan főzelék(barack-répa). 1,5 éves, egészséges, mindent megeszik, kivéve fűszereset, zsírosat, azt nem adok neki. kóstoltattam, elfogadta, kérte. nem evett sokat, de legalább találkozott vele.

szoptatni nem tudtam, a tápszert meg pár hónap után hányta kifelé, de sugárban. éhen halni nem hagyhattam.

régen is így etették őket, manapság meg ezek a divatos hozzátáplálási elvek. minden második gyerek asztmás, allergiás a jövő hétre is. a lányom még beteg sem volt.

ezeket is csak a tápszergyártók nyomatják, mert üzlet. a gyerekvállalásból lehet a legnagyobb üzletet csinálni.

én csupa ellenpéldát látok, akik a legújabb elvek szerint etetnek, sokaknak a 1,5 éves gyerekkel napi harc a normális étel meg amit meg tud enni. 1 példa pedig nem példa.

mindenki annyira hisz a tápszerekben, de még senki sem tudja pl hogy benne lévő módosított fehérjéknek milyen hatása van. nincsenek még olyan régen forgalomban, hogy vizsgálni lehessen, csak rá van írva, hogy nagyon jó. meg orvosok ajánlják, akiket ezért jól fizetnek. azt viszont látni, hogy a felnövő generációk egyre betegesebbek, nem véletlenül.

2011. aug. 28. 21:11
 12/19 anonim ***** válasza:
65%
nemrég olvastam egy cikket arról, hogy angliában a babételek és tápszerek felének olyan magas volt a cukor és zsírtartalma, mint a gyorséttermi hamburgernek. nemrégiben visszahívtak egy csomó milupa tápszert, mert annyi volt benne a vitamin és ásványi anyag, hogy szorulást és hányást okozott a babáknál. ennek függvényében én nem feltétlenül hiszem el, hogy ezek a tökéletes tápszerek olyan könnyen emészthetőek és egészségesek. csak ki nézi meg, ugye?
2011. aug. 28. 21:28
 13/19 anonim ***** válasza:
60%

Nagyon örülök, hogy ide csupa makkegészséges felnőtt ír, de én sajnos a környezetemben egészen mást tapasztalok. Az a minimum, hogy alig van olyan ismerősöm, aki gyomorgyógyszer nélkül képes egy jót vacsizni, a férjemnek mindentől hasmenése van, anyukám úgy kapkodja be a Bilagitot, mint más a cukrot, nagymamám (újszülöttkorától tehéntejet kapott) gyerekkora óta hashajtón él. Persze semmi köze mindennek ahhoz, hogy kéthónaposan már mindannyian kruplifőzelélet ettek...

Szerencsére az én szüleim és nagyszüleim nem olyanok, mint az ide beírogató nagymamák, hanem felfogják a probléma létezését, és maximálisan támogattak abban, hogy hat hónapig csak szoptassak. Így talán a kisfiamat megkíméljük mindettől.

Ja, most 16 hónapos, és kapaszkodjatok meg, egyáltalán nem válogatós. Nem is volt az soha.

2011. aug. 28. 21:37
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Az a véleményem, hogy ez egy provokatív kérdés, amellett lerágott csont a téma, plusz, uncsi már megint egy "Az egyik ismerősöm" kezdetű kérdés.
2011. aug. 28. 21:41
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy 3 hónaposan 6 kiló, még nem jelenti azt, hogy fejlett a baba.

Az én lányom 3 hónaposan kereken 7 kiló volt, és mégsem kapott semmit az anyatejen kívül.

2011. aug. 28. 22:01
 16/19 anonim ***** válasza:
29%

Én csak olvasó vagyok itt,de áruljátok már el,h miért kell lepontozni azokat az anyákat,nagymamákat akik nem egyből azt írták,h,"hú de rosszat tesz a gyerekének stb" ?

Miért nem képesek az emberek elfogadni más véleményét,akár tetszik neki akár nem?Meg 1általán nektek nem totál mind1 h az adott anyuka hogyan,mikor és mivel eteti a gyerekét?

Én nekem is mondhat bárki bármit a gyerek etetésével kapcsoltban,úgyis úgy csinálom ahogy én jónak látom,nem de?

2011. aug. 28. 22:44
 17/19 anonim ***** válasza:
25%
:) viccesek vagytok....ha ez okoz nektek örömet h lepontoztok ám legyen,de kívánom ettől nagyobb örömötök ne legyen ebben az életben,rosszindulatú népség!
2011. aug. 29. 09:00
 18/19 anonim ***** válasza:
25%
Ugyanezt írtam kedves utolsó pár sorral előbbre. Itt akinek eltér a véleménye a tökéletes anyukáéktól, az már csak hülyeség lehet. Na igen a mutogatás az nagyon megy, és ki kezdte? A kérdező.
2011. aug. 29. 09:05
 19/19 anonim ***** válasza:
41%

ebben élik ki magukat, lepontoznak, csak mert szar anyának tartanak. de arra ők sem tudnak válaszolni, hogy vajon jobbat tesz-e a tápszer a gyereknek, mint a hozzátáplálás. nem egy tápszerről derült ki, hogy nem is olyan egészséges. eddig azt mondták 1 éves kor alatt glutént se lásson a gyerek, most már 5 hósan be kell vezetni, mert kiderül, hogy így sokkal kevésbé lesznek allergiásak. mint ahogy az is igazolódni látszik, hogy ha a tejet 1 éves kor előtt már bevezetik szintén kisebb eséllyel okoz allergiát.

de ezt a szuperanyának mondhatod, mert a tápszergyártó leírta, hogy így meg úgy kell, akkor úgy is kell.

meg amikor visszahívják bébiételeket, mert olyan magas benne a gyomirtószint és társai. sajnos én nem hiszek abban, hogy fikarcnyival is jobbat teszek a gyerekemnek a mindenféle babakajákkal, amik 100féle módosító eljáráson esnek át. inkább friss alapanyagból kap ételt.

sokan nekem esnek, hogy az ő tejallergiás gyerek csak a tápszert eszi meg. holott az is tehéntejből van, a tejallergiás azt sem tudja megenni. szóval azt sem tudják mivel etetik a babát, de az jó, mert azt mondták.

2011. aug. 29. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!