Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek el volt kapatva a...

Akinek el volt kapatva a ksibabája annak miben nyilvánult ez meg?

Figyelt kérdés
nekem 4hós a babám és sokat hisztizik..az elejétől fogva sokat volt kézbe.ez ennek az oka lehet????
2011. aug. 28. 10:43
 1/7 anonim ***** válasza:
az én babám is sokat sírt 4 hónaposan, ha nem vettük fel ennek az oka valószínű az lehetett,hogy hasfájós volt és három hónapos koráig ölben volt,hol nálam,hol apánál.most már fél éves,egyre kevesebbet igényli a kézbevételt már,de azért bizony kitör a sírás még ha apa vagy én nem vesszük fel amikor nyújtja a kezét.Szóval,a mienk is sokat volt kézben és megszokta.
2011. aug. 28. 11:21
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

4 hós baba nem tud hisztizni, csak kézben szeretne lenni, vagy valamit közölni szeretne, amit a környezete nem ért és más nem tud tenni, sír.

Mi mindig felvettük, ha akarta, nincs elkapatva. 1,5 éves már. Vannak babák, akik jobban igénylik a közelséget, vannak akik nem, vannak, akik egyedül is eljátszanak, vannak akik nem, szóval nem egyformák. Add meg neki, amit szeretne és nem fog annyit sírni és Te is nyugodtabb leszel.

2011. aug. 28. 12:12
 3/7 anonim ***** válasza:
85%
én sem hiszek ebben az elkapatás dologban.Miénk is négy hónapos,ő is állandóan ölbe volt kapkodva az első nyekkenésre.Nem tudom ennek köszönhető-e,de mára már szinte nem is sír,tök jól elvan egyedül a kiságyban,mosolygós ügyes baba.Ha sír most is egyből felveszem,mert arra van igénye,de pl azt is "jelzi",ha nincs ránk szüksége a múltkor ölben elkezdett nyafizni,és letette a férjem,mert csöngettek,a kicsi abba hagyta a sírást,és boldogan sikongatott,mire visszajött...
2011. aug. 28. 12:29
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

az enyém kicsinek született, 2650 gramm volt, pedig 2 nappal túlhordtam, éretlen újszülöttnek hívják az ilyet. na ő állandóan képzebn kellett hogy legyen cirka 4 hós koráig, különben nem volt jó, és utána is sokáig csak vele kellett foglalkozni, a fogzás is nagyon megviselte meg a szeparációs idpszak is. na ha akarod, nevezd ezt elkapatásnak. amikor lement a fogzás durva része, kb. 15-16 hós korára, akkorra tudtam rászoktatni, hogy önállóan is el lehet lenni. éjjel sokszor kelt szintén olyan 15 hós koárig, onnantól kezdve ritkult, és 21 hós korától átalussza az éjjelt. mindig, értsd mindig kapott cicit, ha ébredt mert igényelte, és együtt is aludtunk, hogy én is tudjak pihnenni. mindenki mondta, majd úgymarad. aha....most 2,5 éves múlt, nem cicizik már karácsony óta, az éjjelt már 1 éve átalussza. elalváshoz kell csak odafeküdni mellé. nem tudom, mi lett volna, ha nem adom meg neki, amire szüksége van. valószínű egy idegbeteg, befordult kisgyerek lenne most.

mindebből azt akarom kihozni, hogy akkor is lehet erre igéney egy babának, ha épp nem volt semmi gond a terhesség, születés körül, lehet alapból is csak úgy érzékenyebb. és az ilyenekkel bizony nem könnyű az elején. de ezt ne nevezzük már elkapatásnak, az istenért.

és egy 4 hónapoas nem tud még hisztizni. neki csak igényei vannak (jogosak), amiket szeretne kielgítve látni. és mivel beszélni még nem tud, meg még jódarabig nem is fog tudni, hát bömböl, mi mást csináljon?......

2011. aug. 28. 15:23
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem hiszem. Valószínűleg most is azért sír, mert vágyik a közelségedre, hogy kézben legyen, nem érti, hogy most már miért nem veszed fel olyan gyakran. Ez nem elkényeztetés, csupán a baba normális igényeinek a kielégítése.

Hogy a saját példámat meséljem el:

kisfiam síros volt pici korában, sokat akart kézben leni. Így elkezdtük hordozni, volt, hogy egész nap rajtam volt. Aztán ahogy nőtt, érdeklődőbb lett, egyre kevésbé igényelte a kézbenlevést/hordozást. 6 hónapos korában már 15-20 percet eljátszott egyedül. Aztán 8,5 hónapos korában megint sokat volt rajtam, a szeparációs szorongás miatt. Egy hónap múlva pedig megint nem igényelte annyira, már 30-35 percet is eljátszott egyedül. 1 éves korában már ritkán kellett hordozni, hetente 2-szer, 3-szor. 15 hónapos korában már egyáltalán nem igényelte. Most 20 hónapos, nagyon nyitott, akárki vigyáz rá, jól elvan vele, nincs hozzám nőve.

A kistesóval is így tervezem csinálni.

Bocs, az offért, de gondoltam leírom.

2011. aug. 28. 18:06
 6/7 anonim ***** válasza:
63%

Utálom ezt a szót, hogy elkapatva!!!

A barátnőm mondta ezt, amiért az ő ölében nem maradt meg a babám, hogy biztos azért mert el lett kapatva.

Mondtam volna legszívesebben, hogy te vagy elkapatva teljesen!

Ha úgy esik jól, legyen sokat kézben a baba. Na bummm!!! Én is sokat fogom, mert imádom ha szorosan magam mellett érzem, és neki is jó! Szerintem ettől még nem lesz elkapatva.

2011. aug. 28. 22:10
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Kéthónapos kisbabám nekem is mindig kézben van, igényli nagyon,

(meg persze én is, nem volt az még olyan rég, hogy egymás testének a részei voltunk). Sok kritikát kaptam már emiatt, és örülök, hogy itt más anyukák is ezen a véleményen vannak :-). Ez szerintem sem elkapatás. Vagy ha igen, akkor mi is el vagyunk apájával kapatva, mi is bújósak-együttlevösek vagyunk. :-)

A kérdésben nekem nem tiszta: akkor " hisztizik", ha leteszed, vagy ettöl függetlenül? Ha letevésnél, egyedüllétnél, akkor tiszta sor...

Ha ettöl függetlenül, akkor próbáld valahogy kideríteni az okát, mert egy ilyen pici baba szerintem még nem hisztizik. Az már nagyobb korában lehet szerintem, ha már abszolút én- és öntudattal rendelkezik és manipulálni próbál (de valami ok ott is húzódhat mélyen a hiszti mögött . )

2011. szept. 6. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!