Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ennyire nem érdekli a szülőket...

Ennyire nem érdekli a szülőket a leendő gyermekük neve? Vagy csak az én környezetemben ilyenek a fiatal, gyermeket váró párok?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy egy 20-as, 30-as éveiben járó embert ennyire ne érdekelje, hogy milyen nevet ad a leendő gyermekének, és hogy ezzel mennyire befolyásolja a gyerek életét. Az ismerettségi körömben sorra születnek a Mezei Virágok, az XY Alejandro-k, a Dáriuszok, és még sorolhatnám. Nem tudom felfogni, hogy ezek a szülők hová teszik a józan eszüket, amikor kiválasztják a gyermekük nevét, amit mellesleg egy életen át viselni fog. (Bár kétlem, hogy egy Mezei Virág élete végéig ezt a nevet fogja viselni.) Mielőtt valaki azt hinné, hogy az Alejandro-k, a Dáriuszok és társaik kisebbségi körökben születnek, az nagyot téved.

Emlékszem rá, én már 9-10 éves kislány koromban elkezdtem tervezgetni, hogy milyen nevet adok majd a leendő gyermekemnek, persze mindig úgy, hogy az aktuális "nagy szerelmem" vezetéknevéhez passzoljon. Tudom, hogy mely nevek voltak a kedvenceim (Janka, Róza, Adél, illetve Dávid, András, Ervin), és tisztában voltam a jelentésükkel is, pedig még szóba sem került a gyerek-téma. Most kérdezem, hogy egy Eperkének mit mondanak a szülei, hogy egy gyümölcsről nevezték el? Vagy egy Dzsesszikának, Dzsenifernek és társainak?

Ti mit gondoltok erről? Csak én reagálom túl a dolgot?

2011. aug. 27. 12:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem is feleslegesen porogsz ezen...ugy sem fogja megvaltoztatni senki a gyermeke nevet Adlera, mert szerinted az a szep.....

en teljesen hagyomanyos nevet kaptam es meg is utalom....

kiskoromban mindig kulonleges nevet szerettem volna magamnak.....

mindig arrol almodoztam, hogy ha 18 leszek megvaltoztatom....

nem valtoztattam meg, mert ugy is mindenki ezen a neven hivna...akkor meg minek?

2011. aug. 27. 12:53
 12/21 anonim ***** válasza:
77%

Kicsit nagyképű vagy, vagy hogy is mondjam... Ez nem "józan ész", ez a te szubjektív véleményed, ez a te ízlésed, ezek a te elveid, az emberek pedig nem egyformák. El kell tudni fogadni, hogy ami nekünk jó, az másnak nem.

Nekem például a Roland meg az Adrienn név tetszik, egy csomóan leszóltak érte, hogy menjek már, ezek a '80-as években voltak divatosak. Na és? Nekem meg a te kedvenc neveid nem tetszenek, mert számomra túl irodalminak, művészieskedőnek tűnnek. Vagy például a magyarkodó nevek se tetszenek, mint Koppány, Rege, stb, mert szerintem az ilyesmi dolgok kifejezésére a nagymagyarországos póló meg kulcstartó szolgál, nem a gyerek neve. De ez csak az én véleményem, másoké meg más, ezért van is az országban sok Rege meg sok Róza :-)

2011. aug. 27. 12:55
 13/21 anonim ***** válasza:
30%

Hát ez a 21. század :) Amúgy teljesen egyet értek veled :) Az ilyen szülőknek szerintem vmi feltűnési viszketegségük van, a névvel akarják szimbolizálni, hogy az ő gyerekük "más" mint a többi, nem egyszerű magyar gyerek. :) A mi falunkban van 1 kisfiú akit Meddoxnak hívnak.(nem is tudom hogy kell írni)- Faluhelyen gondolhatod hogy furcsálják ezt, az öreg nénik másnapra elfelejtik a nevét,és azon morfondíroznak miért nem egyszerű nevet adtak neki amit más is meg tud jegyezni :D

Ne reagáld túl, eleget kapnak ezek a gyerekek az oviban meg iskolában :D Szerintem!

2011. aug. 27. 13:06
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

a mai gyerekeknek a Janka, Róza és Adél lesz ciki, csúfolni való név és a Dzsesszika meg az Alehandró a természetes.

Soha nem értettem azokat az embereket (főleg azokat akiknek nincs gyereke) miért gondolja, hogy majd ő megmondja milyen a szép és "divatos" név. ráadásul amiket felsoroltál, már az én gyerekkoromban sem éppen divatos nevek voltak.

egy Benedek anyukája :)

2011. aug. 27. 13:48
 15/21 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki milyen nevet ad a gyermekének.

Csúfolni fogják? A gyerekek roppant leleményesek, ha erről van szó. Akit nem a neve miatt, azt majd csúfolják másért.

Az én lányom nevét is többen megszólták, de nem érdekel. Nekem ez a leggyönyörűbb név ami létezik.

2 ősmagyar nevű gyermek anyukája

2011. aug. 27. 14:19
 16/21 anonim ***** válasza:
98%

Részben egyetértek veled, részben viszont mégsem.:) Valóban elgondolkodik az ember, mikor ilyen különös neveket hall, mint a Dzsenifer, vagy Dzsesszika és sosem értem én sem, hogy ennek mi értelme van. DE! Nekem momentán a Mezei Virág név nagyon is tetszik, de hallottam már a Mezei Boglárkát is, ami szintén ötletes és nem megvetendő a szememben. A kedvencem, amit eddig hallottam az a Balatoni Napsugár volt és szerintem gyönyörű név, mert szép a vezetéknévvel a jelentése és én egyből arra gondolok, hogy biztosan szép kislány viseli ezt a nevet. Amik engem jobban kiakasztanak az a már elhangzott Végh Béla, vagy Lakatos Marlonbrandó (ilyen is van!!!!), esetleg Tarzan. Na az ilyen szülőkre mondom én, hogy nem gondolnak a gyerekükre. És itt jön egy újabb DE! Én mindig úgy gondoltam, ha törik, ha szakad, az én lányomat Annának fogják hívni, ami a mostani párom vezetéknevével együtt, úgy hangzik, mintha azt mondanám, hogy "Majoranna", ezért fogok beilleszteni a kettő közé még egy keresztnevet. Ha Pedig fiam lesz egyszer, akkor a Péter nevet fogja kapni és nem érdekel, hogy ki szerint ódivatú, mert nekem ez tetszik.

De pl. egyik barátnőmnek most született egy Noel nevű kisfia, ami nekem soha nem tetszett, sőt....de az ő gyereke és szíve joga úgy elnevezni, ahogy akarja, nem fogom ezért leszólni, sem összeveszni vele. Szóval szerintem ez elég összetett dolog, mert van ami szerintem már túl megy egy határon, de mindenki máshol érzi ezt a határt, ami miatt nem lehet ítélkezni. Szerintem.:)

2011. aug. 27. 14:19
 17/21 anonim ***** válasza:
95%

Igen, ebben sem vagyunk egyformák. Kinek a pap, kinek a papné....

Nekem pár évvel ezelőtt a Csák Norisz vitte a pálmát, azóta már nem csodálkozom semmin.....

Nálam nagyban függ a vezetéknévtől a névválasztás, ezért szinte egyetlenegy fiú név tetszett, amit a fiam visel: Máté és nem érdekelt, hogy milyen gyakori, de egybe kimondva szép. Hiába tetszett nagyon évekig a Roland, ha a férjem vezetéknevéhez nem tudjuk adni.

2011. aug. 27. 15:00
 18/21 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem nagyon túlreagálod. Ezek a nevek itthon engedélyezve vannak, így bárki adhatja a gyermekének,ha szeretné. Nekem pl egyik általad felsorolt név sem tetszik, de nem csinálnék belőle ekkora ügyet, mint Te.

Nekem egébként mindig más nevek tetszenek, vannak köztük mai divatnevek is, de majd ha odakerülök, hogy gyermekem lesz, biztos megtalálom majd a tökéleteset. És marhára nem érdekel, hogy ki mit fog gondolni. A gyerekek meg úgyis azt csúfolják, akit akarnak. És elég találékonyak ilyen téren, totál fölösleges, azon parázni, hogy milyen a neve...

2011. aug. 27. 15:08
 19/21 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem ez végképp mindenkinek a magánügye, hogy hogy nevezi el a gyerekét. Én ismertem Virdzsíniát, és imádta a nevét, azt mondta, ha lánya lesz, ezt adja neki. Major Annát is ismerek, idős hölgy, és neki sincs vele problémája. Megmondom őszintén nekem pl. a Róza kimondottan nem tetszik, ahogy az Adél sem tetszett soha. Nekem átlagos nevem van, nem régies, nem divatos, viszonylag gyakori, de egész kamaszkoromig utáltam.
2011. aug. 27. 17:31
 20/21 anonim ***** válasza:
Az én fiamnak is különleges neve van (nem ilyesmi,hogy Alehandró,de egyedi),és pont nem érdekel,hogy kinek mi a véleménye róla.Senkinek semmi köze hozzá,nekünk tetszik,és ő is dicsekszik vele folyton.A gyerekek mindenért csúfolják egymást,a név csak egy a sok közül......
2011. aug. 27. 17:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!