Lehet csak keresztanyja egy gyereknek és keresztapja nem?
Figyelt kérdés
Mi még csak tervezzük a babát a párommal, de engem már elég sokszor foglalkoztatnak a vallással kapcsolatos kérdések. A párom nincs is megkeresztelve, abszolút "hitetlen", gyakran vitatkozunk is ezen a kérdésen, de azt már sikerült kiharcolnom, hogy a gyerekeink legalább meg legyenek keresztelve. Na már most az ő családjában senkit sem érdekel a vallás, a mi családunkban viszont hívő mindenki (bár mi sem fanatikus módon, de meg vagyunk keresztelve, járunk ünnepeken templomba stb...) így szóba sem jöhet nálam, hogy a párom családjából kerüljenek ki a keresztszülők (ellenkező esetben a testvéreire gondolnék, de így más a helyzet). Nekem egy hugom van és biztos vagyok benne, hogy mindegyik gyerekemnek őt szeretném keresztanyának, viszont olyan fiút/férfit nem ismerek, aki vallásos és felkérném erre. Van arra lehetőség, hogy csak keresztanyja legyen egy gyereknek?
nálunk a pap úgy vállalja, hogy 2 keresztszülő legyen, mindegy milyen neműek. nálunk így lesz 2 keresztapa :)
2011. aug. 26. 18:07
12/23 anonim válasza:
Mi katolikusok vagyunk,nálunk lehet csak egy keresztszülő.De viszont ha a szülők nincsenek megkeresztelve akkor a gyereket se keresztelik meg.A ti vallásotoknál nem tudom hogy van,egyszerűbb ha megkérdezed a papot.
2011. aug. 26. 18:20
13/23 anonim válasza:
Nálunk is bonyodalmas volt a helyzet a férjem családja nem keresztény, nincs senki megkeresztelve, a mi családunk viszont keresztény római katolikus, és szerettem volna ha a kislányom is az lett volna de mivel a sógornőm nincs megkeresztelve így római nem lehetett, ezért református lett a kislányom és így utólag nem is bánom, nekem az volt a fontos, hogy megkereszteljék. Amikor felkerestük a papot és mondtuk, hogy a keresztanya nem keresztény azt mondta nem gond. Szerintem minden a paptól függ.
2011. szept. 1. 12:56
14/23 anonim válasza:
Én is egyszem keresztanyja vagyok a tesómék kisfiának és Ő is református,ráadásul én katolikus vagyok...de nem volt semmi akadálya..
2011. szept. 1. 13:09
15/23 anonim válasza:
Mi is ebbe járunk. Nővérem lesz a keresztanya, mert meg kell lenni a keresztszülőnek- keresztelve, elsőáldozónak és bérmálva lennie.Legalább is nálunk ez a követelmény.Barátainkat akartuk de csak keresztelve vannak így kilőve. A szülőknél nem számít. De lehet hogy függ a paptól is mit követel.
2011. szept. 1. 13:14
16/23 anonim válasza:
13:14- es vagyok.Elfelejtettem írni. Csak keresztanya lesz mert tesóm pasiának más a vallása.Mi római katolikusak vagyunk.
2011. szept. 1. 13:16
17/23 anonim válasza:
Van rá lehetőség.Éppen 2 hete volt a kislányom keresztelője és csak keresztanyja van.Amikor intéztük a papírokat,azt mondta a Tiszteletes,hogy keresztszülők nélkül is megkeresztelnék.
2011. szept. 1. 13:23
18/23 anonim válasza:
A kislányomat nem rég keresztelték, csak keresztanyja van.
De ellenőrizték hogy én is, a Párom is, és a keresztanya is meg legyen keresztelve.
2011. szept. 1. 13:32
19/23 anonim válasza:
Kérdezz meg több papot is, mert van ahol szigorúan veszik hogy mindenki katolikus legyen a családba, és van ahol jóformán sz@rnak rá. Ahova mi járunk ott egyáltalán nem érdekli a papot, hogy milyen és hány a keresztszülő lesz. Viccesen még azt is mondta, olyan legyen, aki nem ejti le a gyereket. Én is egyetlen keresztszülője vagyok a keresztlányomnak, akinek az egyik szülője nem is keresztény. Az én lányomnak pedig olyan keresztszülei vannak, akikből az egyik nem keresztény. Minden szertartás ugyanabban a templomban volt.
A többi hozzászólások miatt gondolom hogy sok templomban szigorúbbak v. kevésbé szigorúak lehetnek az elvárások.
2011. szept. 1. 15:59
20/23 anonim válasza:
A lányomnak ( 10 hónapos) csak egy keresztanyja van, a húgom. Mi keresztény katolikusok vagyunk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!