Melyik kerül kevesebbe? Otthoni főzés vagy az üveges?
Kedves utolsó!
Nem is lehetett volna szebben és pontosabban megfogalmazni!1000%-ig igazad van!!!!!
Mi is észérveket hoztunk fel, nem hülyeség egyik ellenérv sem.
Olvass csak utána, hány anyuka írt már itt arról, hogy a gyereke túlzottan rákapott az üvegesre. Nem mindegyik, igen, de mivel a készételek általában édesebbek, fűszeresebbek, mint amit te otthon gyártasz, nagyobb az esély, hogy rákattan.
És az is igaz, hogy azokat az alapanyagokat se tudod ellenőrizni, amiket megveszel - de jobban tudsz válogatni. Nagyobb utánajárást és odafigyelést igényel, de megoldható, ha veszed a fáradságot.
És nem is az egy-két "hibás" gyerekétel miatt pattogunk; bár tény, hogy minden, amit tömegben gyártanak, nagyobb eséllyel lesz itt-ott "hibás".
Azt pedig senki ne mondja már, hogy a készre gyártott ételek egészségesebbek lennének, mint az, ami frissen készül (és még a házilag fagyasztott is jobb ilyen szempontból)! Dietetikus-hallgatóként sokat tudnék arról mesélni, milyen kockázatok vannak az élelmiszeriparban.
Én biztosan nem a saját gyerekem ételein spórolnék se energiát, se pénzt. Dehát mindenki maga mérlegeljen.
Hát, én is bevallom töredelmesen a gyámügy előtt, hogy a saját spájzomban is mindig volt néhány üveg bébiétel, végszükség vagy utazás esetére. És még azt is, hogy természetesen minden alkalommal megkóstoltam, mielőtt a gyereknek adtam, merthát ez így a normális, gondolom. De úgy látszik, az én ízlelőbimbóim alapjáraton rosszul működtek, mert néha nagyon erőteljes ízeket éreztem...
És még azt is, hogy bár én is vidéki vagyok, és valószínűleg kb. ugyanazokban a boltokban vásárolok, mint te; de elképzelhető, hogy annyira kegyeltje vagyok a sorsnak, hogy általában szoktam találni kevésbé műanyag alapanyagokat is. Nyilván nem mindig sikerül nekem se - de nem is biztos, hogy erre mindig szükség van.
Bioboltban pedig egyedül a lányom kecsketejes szappanját veszem, mert ekcémás és ez segít. Ja és a karobport, de azt sima boltban is lehet.
Szóval egy ember már van, aki simán meg tudja valósítani a másik elgondolást is. És biztosan nem én vagyok az egyetlen.
A mintaanyás történet pedig nem tudom, honnan jött ide. Szeretem, hogy egyesek mindig ide lyukadnak ki, amikor már nem tudnak mit mondani, csak vagdalkoznak.
Hát persze, hogy Te a sors kegyeltje vagy és természetesen amit megveszel ránézésre megmondod, hogy műanyag vagy nem, én sajnos nem vagyok a sors kegyeltje és nincsenek ilyen különleges képességeim!
Megkóstolod és erőteljes ízt érzel? Sajnálom de itt csúsztál meg, nincs szinte semmi íze, a fűszer és a só és egyéb adalék hiánya miatt , talán először olvasd el mit kóstolsz, lehet, hogy az nem bébiétel, mifelénk ami nem biztos , hogy tifelétek van lehet, hogy más a bébi kaja! A bolttal kapcsolatban pedig: ez egy kisváros 1 piaccal rendelkezik, ahova a nagybaniról érkezik a zöldség és nem a Mari néni biokertjéből. Húst a Tescoban és a Lidlben, vagy a Pennyben tudok venni, ami szintén nem életbiztosítás-ez után is érdeklődhetsz! A "nem a gyereken spórolok" megjegyzésed nem csak sértő, de kissé bugyuta is, ugyanis akinek nem áll rendelkezésre a havi megélhetésre a megfelelő összeg, az ott kénytelen spórolni ahol tud ...és igen lehet a gyereken is , sőt kell is, hogy ne kelljen állami gondozásba adni , mert nincs pénz eltartani! Ráadásul a kérdező sajnos olyan szerencsétlen helyzetben van, hogy albérletben lakik, fogalmad sincs ez mennyi lemondással jár, csak osztod itt az észt! Ahogy olvasod, köszöni szépen nem kér belőle és talán a jó tanácsaid ellenére is megoldja az életét, úgy, hogy a gyerekének a lehető legjobbat fogja nyújtani, ebben biztos vagyok!... akkor is ha bébiétellel eteti a gyerekét! Bébi étellel és NEM CIÁNNAL, azzal a kajával, ami neked is van a speizben, végszükség és atom támadás esetére...
Semmi olyat nem írtam, amin ki kellene akadni. Kérdező, te kérdezted, hogy melyik az olcsóbb étkeztetési mód, ergó, spórolni szeretnél, de ezzel alapból miért lenne baj? Én is ezt teszem, mert felénk sincs kolbászból a kerítés. Nem veszek drága cuccokat se magamnak, se a lányomnak, kínaiból öltözünk, nem megyünk minden évben nyaralni stb. De egy fontos dolog van, amin igyekszem nem spórolni: az étel. Mert abból működünk, amit megeszünk, és szeretném, ha legalább ebből a szempontból tudnék tenni az egészségünkért, hamár sok más szempontból nem lehet.
Ha te és a kommentelő ezzel nem értetek egyet, szívetek joga. Én is adtam egy választ a kérdésre. De örülnék, ha a személyeskedő és sértegető megjegyzéseket megtartanátok másnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!