Ki hagyja, hogy belebeszéljenek a dolgába, hogyan etesse és nevelje a gyermekét? Nekem már elegem van, mert az anyum meg a kedves rokonsága akarja megmondani, mi jo a gyereknek. Melegben ha alszik, bekell e takarni nyáron is?
Én nem hagyom. Nagy a szám, mindig megmondom, hogy ezt én nem így szoktam és kész.
Be szoktam takarni a kisfiam, napközben egy textilpelust dobok a lábára, éjszaka pedig egy vékony kis plédet teszek a lábára, derekára. De úgyis lerúgja, maga alá gyűri, megfordul álmában és vándorol az ágyban, a takaró meg nem követi. :) Ha fázna, arra felébredne és igen méltatlanul a tudomásunkra is hozná...
Éjszakára egy textilpelussal elég, ha betakarod ebben a melegben. Body, kis zokni a lábára.
A te babád, a te dolgod, hogyan neveled, meglátásod szerint mi a jó neki. Finoman mond meg anyukádnak, hogy ő nevelt téged, de ez a baba már a tiéd.
Az én rokonságomban is volt, aki a (szoptatás előtt)lefejt tejemet kritizálta, hogy milyen színe van.
Az első, nem zsírdús, vizszerű, kékes színű tej, általában a baba szomját oltja. Ami később, egy pár korty után jön, az már persze sárgás, táplálóbb. Hiába mondtam, hogy ezt szopi előtt fejtem, azért ilyen a színe (nem ébredt időben a lányom, nagyon feszült a mellem, és ezért fejtem ki épp csak annyit, hogy ne feszüljön annyira).
Ha rájuk hallgatok, hogy nem jó a tejem, nem szoptattam volna a lányomat 12 hónapig. Aztán a fiam 14 hónapig cicizett.
Csak magadban bízz, rosszat nem teszel a babának.
A te gyereked, te tartozol érte felelősséggel, a te véleményed a mérvadó.
Sok sikert!
Én éjszakára szintén textil pelussal takarom be, és kap egy zoknit, mert előbbit úgyis se perc alatt lerúgja magáról. :)
Nekem anyum szerencsére maximum tanácsot ad, de úgy, hogy ha megfogadom jó, ha nem nem, és ezt is ritkán, mivel látja, hogy mennyi mindent olvasunk utána a dolgoknak, és a csöpp nagyon jó kezekben van. :)
Anyósom az ,aki mindenbe beleszól, na tőle mindig herótom van. Nyár közepén, amikor azért voltak bőven 30 fokok, persze csak a hátam mögött mondta a férjemnek, hogy nem takarom be a babát és megfázik séta alkalmával...
Meg a napokban mondta, hogy adok-e már neki cukrot? 4 hónapos! Ezeket én általában eleresztem a fülem mellett, ha nagyon akaratoskodik, akkor meg megmondom, hogy én ennek utána olvastam, megkérdeztem hozzáértőt stb.
A nagynéném "ezerokos", állandóan azt hallgatom, hogy mit hogyan csináljak...
Már frászt kapok!
Anyám 3 gyereket nevelt fel. Azt hiszi, hogy nincs, aki segítsen nekem??? Tiszta hülye!
Anyámtól és anyósomtól szívesen veszek bármilyen tanácsot, de tőle...!
Én betakarom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!