Szerintetek ciki megmondani, hogy mit szeretnénk kapni?
Szülinapra, karácsonyra, nagyobb ünnepekre gondolok. Ha megkérdezik, hogy mit vegyenek a babának/kisgyereknek, Ti megmondjátok, hogy pl. Duplót vagy Toy story-s valami játékot (nyilván nem olyanra gondolok, hogy pl. egy 20 ezer forintos hintát) de legalább így behatároljátok egy kicsit, hogy ne legyen 25. plüss állata a gyereknek? Vagy annyi, hogy mindegy és max. nem használjátok?
Azért kérdezem, mert tavaly karácsonykor anyósommal mentünk vásárolni, és nagyon húzta a száját, hogy az unokaöccse megmondta, hogy valami lego-t szeretne az 5 éves fiának. Anyósom szerint ez nem így megy, örüljön annak, amit kap. A fiam 6 hónapos és kellene neki 1-2 dolog, de nem tudom, hogy ha rákérdez, mit mondjak neki. :S Annyira rossz, mert nem akarok én sem 56 csörgőt neki, de ha meg szólok, akkor megsértődik anyósom. :S Ti hogy oldjátok ezt meg?
Amikor megszületett a lányom és jöttek a látogatók, 2 nagy doboz plüssállat gyűlt össze, természetesen pelenkát senki nem hozott. Amikor pár hónapos lett szintén hozták a felesleges dolgokat, lassan a gyerek nem fér el a szobájában én szóltam, ha ez rólunk szól és örömet akarnak szerezni akkor tegyék azt, nekem nem kell ajándék és a gyereknek sem kell 620 plüss cica, kutya..stb. Senki nem sértődött meg mert szeretnek bennünket és megértik, hogy az ajándék akkor okoz örömet ha hasznos , főleg egy babánál!
Ha ezen valaki megsértődik az nem is nektek akar örömet okozni csakis magának!
Nálam a diplomácia vált be,annál,akinek nem mondhattam meg,hogy mit szeretnék. Az aktuális ünnep előtt egy-két héttel,emlegettem,hogy láttam egy jó ajándékot,de most mics rá pénzem. Vagy együtt vásároltunk,akkor megmutattam,hogy nézd milyen aranyos játék vagy ruha.
Általában megvették,amit kinéztem.
Mi hiába mondtuk mit kérünk, nem foglalkozott vele.
A végén maradt az, hogy popsitörlőt kértünk, mondván abból nem vesz másmilyet, mint amit kérünk... Nem a francot nem, valami ócska szart vett, hiába mondtuk a márkát, okoskodott, hogy az is jó, amit ő vett...
Előtte meg mindenféle ócska műszálas ruhákat vett, használhatatlan apródarabos kínai játékokat, stb... mindent ki kellett dobnunk...
Idén megmondjuk neki, hogy inkább az ajándékra szánt pénzt adja nekünk, és mi megvesszük, amire szükségünk van!
Ha rákérdez, akkor természetesen mondd meg mire van szükségetek! (Ha nem kérdezi, akkor nem állnék elő vele, de talán más családtag szívesen veszi majd az ötleteket.)
Bárcsak tőlem is megkérdezné anyós, hogy mire van szükségünk..., de nem. Idehoz minden vackot, ami csak a helyet foglalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!