Rosszat teszek? Bajt csinálok, hogy felhúzom?
4 hós a lányom. a netről letöltöttem egy babatornát, benne van, hogy kézen fogva ülésbe kell húzni. minden nap csináljuk, és imádja. ügyesen, ha csak megfogom a kezét, már emeli is a fejét.
a pihenőszékben szoktam etetni és onnan egyedül próbál felülni.
erős baba. már hasról hátra fordul és ma 2x is a kúszással próbálkozott.
Nekem negy es fel honapos a fiam es kb masfel honapja tettem fel en is ezt a kerdest, ugyanis en is tornaztatom, csak ugy sajat fejbol. Inkabb lab es karnyujtas, biciklizes, hasonlo.
Harom honapos volt, amikor eszrevettem, hogy karnyujtasnal, amikor a kezet fogtam elkezdte felhuzni magat. Megemelte a labait, a fejet, amennyire tudta es komolyan erolkodott. Nekem azt irtak, hogy ez nem baj, gyogytornasz is irt, naponta nehanyszor lehet, az a lenyeg, hogy ulohelyzetbol egybol engedd vissza, ulni ne engedd.
Azota a fiam odaig haladt, hogy most mar teljesen felhuzza magat ulesbe, ha fogja a kezem, en nem is segitek ra, sokszor egymas utan konnyeden, a hordozoban is folyamatosan feszeng, olben sem akar fekudni. Ulni meg mindig nem engedem, mert nem tartja meg magat. En ugy tudom, hogy az a baj, ha ulteted, felallitod, setaltatni probalod akkor is, ha meg magatol nem tud es az izmai gyengek ahhoz, hogy megtartsa o sajat magat.
O is forog mar, hatrol hasra jobbra is es balra is, hasrol vissza meg csak ritkan sikerul, de naprol napra fejlodik. O is probal kuszni, nagyon cuki, a laba mindig kicsucsik, arra meg nem jott ra, hogy a pocakot is kellene emelni a kuszashoz, csak a popot probalja emelgetni, tehat nem nagyon halad elore, csak korbe-korbe. :-)
Nekem ezt a gyakorlatot gyerekorvos és ortopéd szakorvos is mondta.
Nyugodtan csináld!
Napjában 5-6 alkalommal 5 felhúzást mondtak, lassan, h erősödjön a baba háta, nyakizmai.
Szia!
Én a babámat 5 napos korától tornáztatom így orvosi utasításra. Nyaki problémákkal született, és így kell erősíteni neki a nyaki és a hátizmait. 1 hónaposan stabilan tartotta a fajét ölben, 2 hósan már hason is 1-2 percig meg bírta tartani.
Semmi baja nem lesz a kislányodnak, csak óvatosan kell csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!