Akinek nincs pénze a rotavírus elleni vakcinára az hol
kérhet támogatást?
Figyelt kérdés
Szeretném beadatni a kisfiamnak ezt az oltást, de bazi drága. Elkeserítő, de nem tudjuk kifizetni. Létezik valami támogatáserre?
2009. ápr. 16. 22:29
1/9 anonim válasza:
szia.Mielött beadatnád,kérdezd meg a védőnőtöket,és a gyerekorvos véleményét.Nekem kifejezetten nem javasolták a rotavírus oltást.Álítólag amióta ezeket az oltásokat adják,tele van a korház rotavírusos gyerekekkel.Nagyon betegek lesznek az oltástól,és után a se bíztos,hogy nem kapja el még.
Szóval kérdezz rá,és ha mégis ugy döntessz,hogy beadatod,menj el gyermekvédelmibe,vagy az önkormányzathoz.Ott megmondják van e rá lehetőség,hogy segítséget kapj.
2009. ápr. 17. 07:25
2/9 anonim válasza:
Szia!
A Rota elleni oltás is kísérleti stádiumban van, ezért a gyerekeorvosok kifejezetten nem ajánlják! A barátnőm a gyerekorvosunk asszisztense és egy perc alatt lebeszéltek róla, hogy beadassam a gyereknek. Tehát konultálj a gyerekorvosotokkal. A támogatásról meg annyit, hgy mivel ez nem egy kötelezően beadandó oltás ezért nem hiszem, hogy támogatja bármely állami aparátus. Ha telik rá és minden áron beadatnád akkor adasd, de hidd el jobb ha nem teszed. Sok dolog van amire nem telik az embernek szép is lenne, ha mindenki támogatást kapna dolgokra.
2009. ápr. 17. 07:39
3/9 anonim válasza:
Na szép ,az én gyerekorvosom meg rábeszélt és már az elsőt meg is kapta,így a másik is kell.Ha ezt tudom , inkább másra költünk.Szép kis világ
2009. ápr. 17. 08:27
4/9 anonim válasza:
Második vagyok. Sajnos a legtöbb orvost (tisztelet a kivételnek) üzleti érdekek vezérlik hiszen rengeteg gyószerügynökkel tartanak fenn nagyon jó kapcsolatot és minél több vakcinát "adnak el" annál több a részesedés is. Egymás között fű alatt. Tehát higyjétek el, hogy sajnos nem a beteg érdekeit nézik. Mondom vannak kivételek, de sajnos ők vannak kevesebben. A harmadiknak üzenem, hogy reméljük jól viseli az emélkeztetőt is a babád és nem okoz nála különösebb problémát, de higyjétek el jobb ha átesnek a gyerkőcök néhány gyerekbetegségen. A rotát is szépen ki tudják kezelni amennyiben a doki helyesen és időben diagnosztiálja a betegséget. Üdv.
2009. ápr. 17. 10:07
5/9 anonim válasza:
Nem tudom nálatok hogy van,de nálunk ez az oltás ingyenes.Azt hiszem.Ez az az oltás amit négyszer kell beadni a babáknak??
2009. ápr. 17. 10:15
6/9 anonim válasza:
Nem, ezt 2x kell. Darabja 18 ezer Ft. Mi sem adattuk be, védőnő nem javasolta. Gyerek "védett környezetben" él, testvére nincs (aki az oviból-iskolából hazahozná a vírusokat), így nem volt értelme. Néhány önkormányzat támogatja. A százhalombattai biztosan, arról tudok!
2009. ápr. 17. 10:26
7/9 anonim válasza:
MI se adtuk be, teljesen felesleges. Csak a pénzt dobod ki, meg a gyerek szervezetét terheled az oltással.
A védőnőnk minket is lebeszélt a rota vírus elleni oltásról.
2009. ápr. 17. 10:38
8/9 anonim válasza:
A mi gyemekorvosunk és védőnőnk is nagyon ellenezte a rota elleni oltás beadatását. Szerintük a Prevenárt adassam inkább be, mert a pneumococcus nagyobb károkat tud csinálni egy kisgyerekben, és a sok oltás nem tesz jót nekik.
2009. ápr. 17. 11:24
9/9 anonim válasza:
3.vagyok,mióta megkapta az elsőt baj van a szopizással.Mi lesz így,ha megkapja a 2.at is?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!