GYES mellet Táppénz. Lehetséges?
Kisfiam októberben lesz 2 éves,mivel van bejelentett munkahelyem,így addig GYED-et kapok. 2 éves korától 3 éves koráig GYES-t. Tervezzük a kistestvért.
Ha teherbe estnék GYES alatt,akkor kapnám a táppénzt is a pocaklakóra a munkahelytől,a GYES-t pedig a kisfiamra? Vagy ahhoz hogy táppénzt kapjak,újra vissza kell mennem dolgozni?
Első vagyok, ezen az oldalon találtam viszont speciális esetet is, ami nem tudom mit jelent, de olvasd el te is azért.
Kérdezz rá a MÁK-nál vagy a munkaügyis kollégádnál.
Gyes táppénz mellett csak akkor jár, ha a gyes mellett dolgozol is, és csak annyi ideig kaphatod egyszerre a két ellátást, ameddig dolgoztál. Pl. gyed után visszamégy dolgozni, két hónap után elmégy táppénzre, akkor ezalatt a két hónap alatt kaphatod egyszerre a gyest és a táppénzt.
Ha gyed után egyből táppénz, akkor gyes nem jár.
Az a baj,hogy GYES mellett nem tudnék dolgozni,mert az csak 6 óra és 8 óránként van műszakváltás,akkor vinne haza csak a busz. Ha én 6 órát dolgoznék,még 2 órát várnom kellene a munkahelyi buszra. Ha meg nem várom meg nekem kell finanszíroznom az útiköltségemet!
Tehát akkor maradok otthon és jön a 2. baba :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!