Más babánál is előfordult, hogy olyan zaj mellet alszik el, ami egyébként zavaró lenne?
Véletlenül vettem észre,hogy amikor a 3éves lányom haját szárítottam,ott feküdt mellettem az 1hós babám is és biztos voltam benne,hogy a hajszárító miatt majd üvölteni fog,de nem !inkább simán elaludt.és amikor kikapcsolam akkor ébredt fel! azóta már észrevetem,hogy a szagelszívó,és a fűnyíró mellett is szeret aludni!
Tudom,hogy nem helyes,de amikor ma nem tudtam elaltatni bekapcsoltam neki a hajszárítót...!és azóta is alszik!(persze a szárító már nem megy)
másnak van ilyen tapasztalata?
:)))
Az enyém kb. 4 hónapos koráig csak úgy aludt el, hogy ment a porszívó, vagy a hajszárító. Anyukám majdnem sokkot kapott, mikor egyszer átjött, és látta, hogy zúg a porszívó (üresen) a gyerek pedig a másik szobában alszik :))
De "sajnos" elmúlt a varázsa, utána már nem aludt el ezekre :)
Nálunk is így van!Amíg kisebb volt,(bár még néha most is)akkor elaludt a fűnyíró mellett vagy épp a fúró zörgése mellett.Volt hogy a motort indítottuk be és arra a kellemes zajra aludt el.
Nem véletlenül szokták mondani,hogyha csendben altatjuk a babákat,akkor sokkal rosszabb alvók,mint azok akik zajban is simán elalszanak.
Sose voltam csendben,míg aludt a lányom!
Tudod, milyen hangos a belsö szerveid egy magzat számára?
kb annyira hangos mint közvetlen egy fünyíró mellett feküdni.
Ezért sem zavarja a babákat a nagyon hangos dolgok.
Tedd a fejedet a párod hasára egy 10 percre még így kívülröl is elég hangos lesz nem hogy közvetlen a hasába kellene 9 hót letöltened.
az ilyen ún. fehér zajok megnyugtatják a pici babákat.
az enyém pl. egyszer az epilátor hangjára aludt el. :DDDDD
úgy látom sok baba szeret zajban aludni!
azért azt sem szeretném ha csak így tudna elaludni,
ugyhogy csak végső esetben alkalmazom.
Mi nemrég voltunk egy szlalom-versenyen.Csikorogtak a kerekek, dübörögtek a trabik meg a zsigulik és az én lányom úgy aludt mint a tej :)
Aztán jött egy fél órás szünet amikor semmi ilyen zaj nem volt, fel is ébredt a szentem:)
6 hós a lánykám
:) Ennek tudományos magyarázatát Dr. Harvey Karp gyermekorvos vázolta könyvében. Érdemes megnézni youtube-on egyébként a videót erről, hasznos tanácsokkal látja el az anyukákat, hogyan lehet a síró kisbabákat megnyugtatni. Az egyik a hajszárító. :)
(Ahogy írták előttem, az anyaméhben hallott zajra emlékezteti, és annyira megnyugtatja, hogy elalszik tőle. Egyébként tök édi, ahogy üvölt a gép, ő meg alszik. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!