Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen idősen tanult meg a...

Milyen idősen tanult meg a babátok járni?

Figyelt kérdés
A kislányom nemsokára 14 hónapos, és még csak ott tartunk, hogy néhány lépést tesz, ha fogom mindkét kezét vagy kapaszkodik ágyba, bútorokba.Gyorsan mászik, de önállóan még nem is áll, kapaszkodás nélkül.Elég magas a korosztályához képest, 81-82 cm. Sétáltassam többet a kezét fogva (egyik rokonunk javasolta), vagy még egyáltalán ne aggódjak, nem vagyunk elkésve semmivel?
2009. ápr. 16. 21:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

ÓÓ ne aggódj én is egyfolytában paráztam az én fiam is 8 hónapos korától rendkvül gyorsan, ügyesen mászott, de csak 13 hónaposan állt fel egyedül, és csak 16 hónaposan indult el!

Mostmár meg se lehet állítani!

Nekem alapelvem volt, hogy én nem vezetgetem amíg nem érett rá, hogy csak lógjon a kezemen, de annyira aggódtam, hogy majdnem kísértésbe estem:))

Aztán szerencsére megnyugtatott a gyerekdokink és tényleg 2 hét múlva egy-két nap alatt profin elindult.

Ezidő alatt biztosra fejlesztette az egyensúlyérzékét így szinte sosem esik el és ha elfárad még mindig a mászást választja.

Most 17 hónapos.

Jaj és amúgy úgy tudom a lábboltozat kialakulásának se kedvez ha erőltetik a járást.

2009. ápr. 16. 21:43
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam szülinapja előtt pont egy héttel indult el. Ezek ilyen kis 3-4lépések voltak. De szülinapján már a fél szobát végigsétálni. Ezt azért írom,hogy lásd mekkora rohamos fejlődésben vannak. Semmi előjele nem volt,és egy hét alatt nagyon profira fejlesztette magát!!
2009. ápr. 16. 22:22
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Azt hittem, hogy nagyon korán fog járni a lányom, mert 7 hónaposan felállt, erre 16 hónapos korában indult el végre egyedül (az utolsó 2-3 hónapban szinte nem is fogta az ujjunkat, de ha elengedtük, mégis inkább leült, még nem érezte magát biztonságban). Mondjuk akkor sem csak pár lépést tett meg, hanem azonnal ment, mint a gép, megállt, megfordult. Gondolhatod, milyet néztünk a férjemmel! :D
2009. ápr. 16. 22:29
 4/5 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 10 hónaposan indult el egyedül, az 1 éves szülinapján pedig már szinte szaladt. :)
2009. ápr. 17. 07:56
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató válaszokat. Egyébként minden rendben van nálunk is, 8 hónapos kora óta áll, jól fejlődött eddig, remélem nemsokára rohangálhatok utána.
2009. ápr. 17. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!