Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig szoptattál? Vagy...

Meddig szoptattál? Vagy meddig tervezed?

Figyelt kérdés
Hogy hagyta abba a babád a szopizást? Ha azon aludt e lakkor hogyan aludt el utána?
2011. aug. 23. 12:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

1,5 éves koráig szopizott még este elalvás előtt. Ő is vagy azon aludt el, vagy ringatni kellett. És ekkor már hónapok óta csak este cicizett. És az utolsó hetekben már csak ímmel-ámmal kérte a cicit. Sokszor volt, hogy 2-3 perc után magától kiköpte a cicit, ivott rengeteg vizet, és úgy ringattam el.

Egyszerre vettem el tőle a cicit, és tanítottam meg egyedül elaludni. Egész könnyen ment! Nem volt ringatás, csak egy pohár tej, egy kis ölelgetés, együtt redőny leengedés és villany lekapcsolás, és irány az ágy!

2011. aug. 31. 09:46
 12/18 anonim ***** válasza:
Első babám 20 hónapig,de nem terveztem előre:)csak gyorsan 20 hónapos lett!Második 10 hónapos és cicizik,és most van bennem egy ilyen (hülye)"igaszságosanyavagyok" gondolat,érzés hogy neki is "járna"akkor ennyi.Majd meglátjuk....mert végül is rajtam nem múlik,de azt tapasztalom annyira nincs rá kattanva már,ő nem biztos hogy olyan sokáig kérni fogja. Alváshoz nem kell/kellett a cici szerencsére így az elválasztás nem volt nagy ügy,és a kicsi sem azon alszik,viszont éjszaka még 2x is iszik.
2011. aug. 31. 09:58
 13/18 anonim ***** válasza:
13 hónapos a kislányom és azt hiszem még hosszú ideig szopni fog, amúgy az elején a célom a 6 hét volt, majd ahogy elértem akkor mondtam h bárcsak 6 hónapig kitartana, majd drukkoltam hogy elérjük az 1 évet, most már elértem célomat ugyhogy amig akar!
2011. aug. 31. 10:47
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Egy éves koráig akartam szoptatni, és 8 hónapig sikerült.Sajnos csak bimbóvédővel tudtam, mert lapos volt a bimbóm.Talán ez is közrejátszott abba, hogy fokozatosan csökkent a tejem mennyisége.Pedig ittam a szoptatós teát, szedtem a vitaminokat, és mellre tettem , amikor csak kérte.Egy időben hónapokig alig hízott, már magán rendelésre is elvittük, mire kiderült, hogy makk egészséges, de kevés a tejem.Annyira, hogy hozzátáplálás mellett sem elég neki.Szegénykém volt, hogy óránként szopizott, volt, hogy sétálni is alig mertem vele elindulni, mert bármikor rájöhetett az éhség.Sokszor rugdosott közben,"sztrájkolt".Aztán egyik este a keresztelője után ( akkor már tápszerrel kezdtük a vacsit fürdetés után, amit el is fogadott) cicire tettem, és sírni kezdett.Azt hitük, azért, mert lassan indul meg.De ahogy lefektettem, megnyugodott, és békésen elaludt.Nem akart szopizni, ő döntött így.Még próbálkoztam egy darabig, fejtem is, beletettem a tápszerébe.Fejtem még vagy 3 hétig, de miután 20-30 ml-ket fejtem, úgy döntöttem, ezt is abbahagyom.Őszintén?Én nem bántam meg, hogy abbahagyta, mert már csak kínlódtunk vele.Ő is, mert állandóan éhes volt, sokat sírt, én is, mert ideges voltam attól, hogy sír..Azóta kiegyensúlyozott, boldog baba, és most sem beteges hála az égnek!
2011. aug. 31. 12:34
 15/18 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok.Javítom magam: azt hittük..Bocsi!Érdekes, hogy a mellem se feszült, miután abbamaradt a szopi.Semmi nem volt már benne..Jó volt ez így, mert nem kellett tőle elvenni, nem ragaszkodott már hozzá.Egy dolog van, ami azóta alakult ki: elalváshoz ringatnom kell, igényli a közelségemet.Erről viszont majd le kell szoktatni, mert már 11 hónapos múlt, nem annyira pici.
2011. aug. 31. 12:38
 16/18 anonim ***** válasza:

Most 19 hós és reggelente még megszoptatom, de szerintem már alig van benne, lassan gondolom leszokik róla.

Soha nem aludt el cicin. Valahogy neki ez a megoldás nem tetszett :)

2011. aug. 31. 12:46
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

2 és fél éves koráig kapott éjjel is,amúgy cicin aludt el mindig.3 éves volt mikor egyik este elengedte,kezdtünk beszélgetni,aztán belealudt.Következő este megismétlődött,hogy elöbb szopizott,majd kiment még kicsit,mikor visszajött képes volt cici nélkül elaludni.De ez csak este sikerült,a déli az muszáj volt,ha nem kapott,nem aludt el.Egészen tegnapig.

Most 3 év 3 hónapos,tegnap fogorvosnál zsibbasztót kaptam,gondoltam,próba szerencse.Biztos nem lett volna baja tőle,hogy úgy szoptatom meg,de azt mondtam,nem lehet,doki néni azt mondta ki kell hagyjuk a délit.És csodák csodájára elaludt cici nélkül.

Ma is mondtam neki,hogy ma sem lehet,még nem fektettem le,kíváncsi vagyok mi lesz,majd megírom.

Nem terveztem ,hogy mennyi ideig fogom szoptatni,nem is volt kérdés,úgy jött,mint a fürdetés,pelenkázás.

Azt tudtam,hogy nem én fogom elvenni tőle,hanem rábízom.

Akkor csak annyit tudtam,hogy nagyobbik gyerekem 9 hónaposan elválasztotta magát,azt hittem ezzel is így lesz.

A határ nálam a 4 év.De szerintem addig elhagyja.

2011. aug. 31. 13:07
 18/18 anonim ***** válasza:
18 hós a lányom és még szopizik és cicin alszik el. ő még nagyon igyénli. Most hogy jön a foga, most mégjobban. Néha sikerül nélküle is elaludnia de az nagyon ritka. Még nem tudom meddig szoptatom, de meg kell tanulnia nélküle elaludni 2,5 éves koráig, mert akkor visszamegyek dolgozni. Úgyhogy még van egy kis ideje, addig nem sürgetem. Ha utánna is akar szopizni, akkor azt majd meglátjuk.
2011. aug. 31. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!