Meddig szoptattál? Vagy meddig tervezed?
1,5 éves koráig szopizott még este elalvás előtt. Ő is vagy azon aludt el, vagy ringatni kellett. És ekkor már hónapok óta csak este cicizett. És az utolsó hetekben már csak ímmel-ámmal kérte a cicit. Sokszor volt, hogy 2-3 perc után magától kiköpte a cicit, ivott rengeteg vizet, és úgy ringattam el.
Egyszerre vettem el tőle a cicit, és tanítottam meg egyedül elaludni. Egész könnyen ment! Nem volt ringatás, csak egy pohár tej, egy kis ölelgetés, együtt redőny leengedés és villany lekapcsolás, és irány az ágy!
Most 19 hós és reggelente még megszoptatom, de szerintem már alig van benne, lassan gondolom leszokik róla.
Soha nem aludt el cicin. Valahogy neki ez a megoldás nem tetszett :)
2 és fél éves koráig kapott éjjel is,amúgy cicin aludt el mindig.3 éves volt mikor egyik este elengedte,kezdtünk beszélgetni,aztán belealudt.Következő este megismétlődött,hogy elöbb szopizott,majd kiment még kicsit,mikor visszajött képes volt cici nélkül elaludni.De ez csak este sikerült,a déli az muszáj volt,ha nem kapott,nem aludt el.Egészen tegnapig.
Most 3 év 3 hónapos,tegnap fogorvosnál zsibbasztót kaptam,gondoltam,próba szerencse.Biztos nem lett volna baja tőle,hogy úgy szoptatom meg,de azt mondtam,nem lehet,doki néni azt mondta ki kell hagyjuk a délit.És csodák csodájára elaludt cici nélkül.
Ma is mondtam neki,hogy ma sem lehet,még nem fektettem le,kíváncsi vagyok mi lesz,majd megírom.
Nem terveztem ,hogy mennyi ideig fogom szoptatni,nem is volt kérdés,úgy jött,mint a fürdetés,pelenkázás.
Azt tudtam,hogy nem én fogom elvenni tőle,hanem rábízom.
Akkor csak annyit tudtam,hogy nagyobbik gyerekem 9 hónaposan elválasztotta magát,azt hittem ezzel is így lesz.
A határ nálam a 4 év.De szerintem addig elhagyja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!