Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy nevelitek a gyerekeiteket...

Hogy nevelitek a gyerekeiteket? Van olyan anyuka aki szigoruan neveli gyerekét, arra értem hogy "szabályok szerint"? (pl. minden d. U. Lerakja aludni ugyannabban az időben a gyereket! )

Figyelt kérdés
2009. ápr. 16. 11:41
 1/7 anonim ***** válasza:
78%
Fontos,h legyen napirendje,mert akkor érzi magát biztonságban,ha tudja mire számíthat.Kell,h legyenek korlátok,hogy tudja mit szabad és mit nem,és a legfontosabb h következetesnek kell lenni.Nem az időpontok a fontosak,hanam ,h kb mikor mi következik.Nálunk ez bevált.Sok sikert!
2009. ápr. 16. 11:50
 2/7 anonim ***** válasza:
83%

Én próbálom megtalálni az arany középutat , és igazodni a gyerekem igényeihez.

Engem vasfegyelemmel neveltek nem is tartom a kapcsolatot a szüleimmel - hát én nem szeretném h igy legyen az én gyerekemmel.

Nekem soha nem volt bizalmam az anyukámmal pont a szigora miatt- én nem szeretnék igy járni.

Vannak bizonyos dolgok amiket nem szabad - telefon , távirányitó virágok stb de ha nem álmos vagy nem éhes nincs kényszeritve rá

2009. ápr. 16. 11:51
 3/7 anonim ***** válasza:
91%
Abszolút igaza van az előttem szólónak. Szerintem egyszerűbb az anyuka dolga is, ha akkor altatja, akkor eteti a babáját amikor az tényleg álmos, tényleg éhes és nem csak az órát nézi. Jobb ha gyorsan elalszik, rendesen eszik, mintha félórákat kell udvarolni neki az alvásért vagy úgy kell belediktálni az ételt. Az elején én is beleestem az óranézegetős hibába, azután rájöttem hogy felesleges. És szerintem a babák igénye sem teljesen ugyan az mindig. Pl. ha front van előbb elálmosodik, többet alszik. Máskor elég fél óra alvás, több a virgonckodás, mégis ugyanolyan kiegyensúlyozott.
2009. ápr. 16. 11:59
 4/7 anonim ***** válasza:
84%
Van 1 napirend,de rugalmas vagyok és ahogy látom,egy bizonyos fokig a gyerek is.Ami nem csúszik v. csak minimálisan az a f6-6 kaja és az esti fürdetés-kaja-alvás rituálé ami nálunk este n10-től 10-ig tart.Persze a távirányító,telefon stb.az tabu.
2009. ápr. 16. 11:59
 5/7 anonim ***** válasza:
64%
Nálunk is van napirend, de azt nem én erőltettem rá. Néhány napig figyeltem mikor álmosodik el, mikor lesz éhes, és ahhoz mérten alakítottuk ki. Semmi kényszer nem volt benne. És ha nem is nézem az órát, 8 hós babám, szinte mindig ugyanakkor lesz álmos, éhes. És ez így teljesen jó mindkettőnknek. Nálunk nincs távirányító és telefon tiltás :-).
2009. ápr. 16. 13:27
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen, szabályok szerint. Na azért ne vasfegyelmet érts ezalatt. De a napirend nálunk is fontos. Az ő kis biológiai órája alakította ki az én segítségemmel. Már 1 éves, nincs is gond az alvással, evéssel. Sztem nagyon oda kell rájuk figyelni és ha mindent össze-vissza csinálnék, úgy ahogy éppen esik, az Őt teljesen megzavarná. A gyerekek az állandó, megbízható dolgok miatt érzik magukat biztonságban!
2009. ápr. 16. 22:23
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!nagy segitség volt számomra.Sok sikert mindenkinek.........
2009. ápr. 17. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!