Mi történhet ha 3 hónapos korában töltött
káposztából kapna?
Figyelt kérdés
Az én kisfiam még csak 7 hetes. Anyósomék azzal jönnek, hogy 3 hónapos korától már lehet adni pár falat húst is. ÉN azt mondtam szó se lehet róla 7 hónapos koráig. Nem értem miért akarják idő előtt etetni én nem fogom engedni mindent a maga idejében. Persze párom állítólag csecsemőként már kapott.... de az akkor volt....
2009. ápr. 16. 10:45
1/10 anonim válasza:
Hú, hát ez alég durván hangzik!!! Azért én sem ragaszkodtam görcsösen az előírásokhoz, de ez azért túlzás. 6 hónapos kortól adhatsz neki húst, a káposztát meg még pár hónappal később javasolt elkezdeni, nagyon puffaszt. Gondolj bele, még minket is megterhelhet, mármint a pocakunkat, nemhogy a kicsiét. Ha anyatejes, akkor 5-6 hónapos koráig semmiképpen nem kell neki más, ha szépen fejlődik. Utána meg jöhetnek a gyümik és a nem megterhelő zöldségek (krumpli, répa, cékla, sütőtök stb.)
2009. ápr. 16. 10:51
2/10 anonim válasza:
Hát az történne a töltött káposztától, hogy nagyon fájna a kis hasa. Meg az emésztőrendszere annyira fejletlen neki még, hogy egy életre tönkretennék szegény gyereknek. Anyósod nem normális, már bocs.
2009. ápr. 16. 10:51
3/10 anonim válasza:
Ne hallgass rájuk! A töltött káposzta még egy felnőttnek is nehéz kaja, nemhogy egy csecsemőnek! A hússal ráérsz még 6-7 hónapos koráig, attól függően, hogy mikortól kezded hozzátáplálni. Ha van tejed, kizárólag szoptasd 6 hónapig, ha nincs, akkor is azt csináld, amit a dokid/védőnőd ajánl (biztosan nem a töltött káposztát fogják). És még egy tipp: most az elején legyél nagyon határozott, hogy mindenki megértse, hogy a babádnak te vagy az anyukája, és kéretlenül ne beszéljenek bele a dolgaitokba, mert később már nehezebb lesz.
Jó babázást! Egy anyuka
2009. ápr. 16. 10:52
4/10 anonim válasza:
A töltött káposzta nagyon nehéz étel még egy felnőtt szervezetét is megviseli, nemhogy egy pici babáét. Biztosan nagyon fájna a pocakja és elképzelhetőnek tartom, hogy okozna valami maradandót is a szervezetében, nem véletlen, hogy fokozatosan kell a normális étkezéshez szoktatni egy picit, nem rögtön mindent bele. Ragaszkodj az elveidhez, nehogy engedd, hogy anyósodék bármit is adjanak a babádnak a hátad mögött. Én azt vallom 3 hósan kizárólag anyatej vagy tápszer, más nem, majd 4 hós kortól lehet apránként elkezdeni (tápszeres babánál). De azt úgyis észre fogod venni, ha még akkor nem érett rá. Mi is elkezdtük 4 hósan (tápszeres a lányom), de szinte semmit sem evett, fáj a pocakja, megfogta stb. Úgy gondoltam még hagyom, várok vele, mert biztosan nem érett rá. Pár hét múlva újrakezdtem, akkor már nem volt gond. 11 hós kislány anyukája.
2009. ápr. 16. 10:55
5/10 anonim válasza:
Ne engedd!!!!!!!!
2009. ápr. 16. 10:59
6/10 anonim válasza:
Nehogy!
Az enyém 2 hét múlva 1 éves és még nem mertem adni neki!
Az elsőnél engem etettek, hogy adjak ezt meg azt, egyszer egy csipet hurkát adtam neki( 7 hónapos volt) utánna olyan beteg volt, mindent kihányt.
Szerintem mindent a maga idejében.
2009. ápr. 16. 11:00
7/10 anonim válasza:
Azt gondolná az ember hogy anyáktól anyósoktól csak jó tanácsot kaphat és akkor itt van a sok baromság!Volt anyósom is,mikor a fiam öt hónapos volt és kizárólag anyatejen élt,gyönyörű arányosan fejlett volt,már szinte kipletykált mindenkinek hogy éheztetem a gyereket.
2009. ápr. 16. 11:04
8/10 anonim válasza:
Én ismerek olyat akinek az anyósa ugyanezt csinálta,mindennel tömte a gyereket,pici korától kezdve,hiába mondtak neki akármit,merthogy ő a kicsi fiát is igy etette...meg is látszik kicsi fia is van vagy 130kg, a "baba"pedig már egy évesen ugy nézett ki mint egy 3-éves.A töltött káposzta meg szerintem különösen megviselné a hasát,ha kell állj a sarkadra,és mond meg kedves anyósnak,hogy a ti gyereketeket ne etessék minden félével.
2009. ápr. 16. 11:48
9/10 A kérdező kommentje:
TErmészetesen nem engedjük. Hál Istennek férjem maximálisan mellettem áll és szépen kiosztja az anyját ha kell köszönöm a válaszokat
2009. ápr. 16. 11:54
10/10 anonim válasza:
Kiváncsi lennék azért milyen okostóni pontoz le minket,azért mert nem értünk egyett azzal hogy egy babát minden hülyeséggel tömjenek...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!