Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idősen értik meg a...

Mennyi idősen értik meg a "büntetést"?

Figyelt kérdés

Arra gondolok,hogy pl. mikor hisztizik,mert valamit nem engedek meg neki és nem vígasztalom meg egyből (nem is lehet, mert dobálja magát)vagy beteszem a kiságyba és kijövök pár percre.Vajon érti ,hogy miről van szó?1 éves.

Az is érdekel,hogy ti mit csináltok ha hiszti van?Nem akarom rnagyon ráhagyni,mert elég erőszakos baba.

2009. ápr. 16. 10:31
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekem is pont most van abban a korban (11 hós), hogy sok minden érdekli, mindent el akar érni (terítő, virág stb.) de nem engedem, akkor törik a mécses. Mondjuk szerencsére nálunk dobálás nincs, "csak" keserves sírás. Én pár napja próbálkozom azzal, hogy nem reagálok a hisztire, mert ha próbálgattam mondani neki, hogy nem szabad akkor is mégjobban belelovallta magát, és ha csitítgattam, akkor is még jobban sírt. Ha nem reagálok rá (persze azért az ölemben csücsül), akkor egy idő után abbahagyja, más játék után néz. Próbálhatod olyannal elterelni a figyelmét, amivel játszhat. Mondjuk nekem az a tapasztalatom, hogy amit lehet, meg a saját játékjai nem érdeklik annyira, mint az, amit esetleg nem szabad. :)
2009. ápr. 16. 11:01
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen, amit szabad az Őt sem köti le nagyon. :)
2009. ápr. 16. 11:20
 3/3 anonim ***** válasza:
Az én 1 évesem simán megérti. Mindent megért, amit kérünk Tőle, miért ne értené meg azt, ha valamit nem szabad? Pont azért van a hiszti. Én olyankor halkan, de határozottan és röviden beszélek hozzá, nincs helye cirkusznak. Pár mperc, abba is hagyja és akkor mosolygok rá és megdícsérem és érti, hogy így sokkal jobb, mintha bömbölne, mert tudja, azzal nálam nem ér célt. És hidd el, ilyenkor lehet megtanítani, hogy merre, mennyit..
2009. ápr. 16. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!