Keszithetem tojassal lanyom elso szuli napi tortajat? Ti hogy csinaltatok?
Szia!
Én ezt az almatortát sütöttem meg kislányom első szülinapjára. Nagyon fincsi volt és egy egész szeletet megevett belőle annyira ízlett neki... :-)))
Francia almatorta vagy sütőtök torta
Hozzávalók:
20 dkg liszt + 10 dkg (tejmentes) margarin + 1 tojássárgája, és annyi víz (kb. 5-6 evőkanál), hogy összeálljon nem túl kemény tésztává, fél óra pihentetés után többször nyújtani, és belesimítani a torta formába (olyanba aminek lecsatolható az alja), jól megszurkálni, és 10-15 percig elősütni, hogy kicsi szint kapjon.
Eközben 4-5 szem almából kevés vízzel kompótot főzni (fél csomag vaniliáscukor, fahéj és kis cukor ízesítésnek, csak ha mar szoktatva van hozzá a gyerkőc), villával összetörni a sűrű kompótot, rásimítani a tésztára, és 2 (vagy 3) almát vékony szeletekre vágni, és azt szépen elrendezni a tetején, be a sütőbe, kb. 30 percig sütni.
Sütőtök torta: A fenti recept szerint készül, csak alma helyett sütőtökkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!