Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » MIkortól lehet a babákat...

MIkortól lehet a babákat biztonságosan, hason altatni?

Figyelt kérdés
a bölcsőhalálra gondolok!a kisfiam csak úgy alszik,de van légzésfigyelő,így nyugott vagyok,de nemsokára lejár a kölcsönzési idő és nem tudom hogy meghosszabítsam-e!7 hetes múlt a drágám!
2009. ápr. 15. 20:16
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Az én babóm is születésétől fogva hason alszik, légzésfigyelővel, most 5,5 hónapos és még mindig használjuk. Míg le nem mászik róla. Azt olvastam, hogy a bölcsőhalál 6 hós kor után már nagyon ritkán fordulhat elő. Még mindenképp kölcsönözd ki, főleg ha külön szobában van.
2009. ápr. 15. 20:20
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is kikölcsönözném a helyedben. Kb 6 hónapos korig áll fenn a bölcsőhalál veszélye, de leggyakoribb 2-4 hónap között.

4 hónapos a babám, használjuk a légzésfigyelőt, engem nagyon megnyugtat, főleg, hogy csak és kizárólag hason hajlandó aludni.

Üdv

2009. ápr. 15. 20:23
 3/6 anonim ***** válasza:

Én a 4. héttől altattam mindig hason a lányom.

Én legalább 6 hónapig kölcsönözném a légzésfigyelőt!

(addig nekünk is volt pár riasztásunk...)

2009. ápr. 15. 20:32
 4/6 A kérdező kommentje:
2 hetes volt a pici fiam,akkor riasztott be egyszer a figyelő azóta sem:)!
2009. ápr. 15. 20:36
 5/6 anonim ***** válasza:

szia!

ezt a légzésfigyelős oldalon olvastam:/nem szó szerint/ a bölcsőhalál 2hós kor alatt szinte sosem fordul elő, a legveszélyeztetettebb kor 3-9hóig van, de ha tutira akarsz menni 14hós korig is mehet..

én igazság szerint még a mai napig nyugodtabban alszom h megy pedig 16 hós.. majd most veszem ki alóla,mert megy nagy ágyba

2009. ápr. 15. 22:09
 6/6 anonim ***** válasza:

szio, a babam csak egy hettel fiatalabb, de szerintem mindenkepp hosszabbitsd meg a legzesfigyelo kolcsonzesi idejet!!!

a hasonfekvesrol megoszlanak a velemenyek, a szomszed kislany (3 honappal idosebb a babamnal) az elejetol fogva hason aludt, es nincs semmi baja, es par ismeros anyuka is mondta, hogy az o babajuk csak hason tud aludni.

en azt olvastam (kismama magazin), hogy amikor ebren van, akkor hasaltassuk, hogy erosodjon a gerince, amikor alszik, akkor lehetoleg haton (par honap mulva ugyis forgolodnak, akkor meg ugy alszanak, ahogy nekik jo)

en ejszakai evesek utan, ha nincs bufi, es mohon, sokat evett, akkor a kovetkezo kajaig hagyom hason aludni, mert ha bukik, es nincs oldalt a feje, megfulladhat. de ilyenkor bevallom neked mindig ki-kijarok meglesni.

(most mellettem alszik a babam - hason. belefaradt a nezelodesbe, es szundit. nem fogom felkelteni, ha jól esik neki, aludjon. )

(es zarojelben megjegyzem, bar tudom, le fognak miatta pontozni, de a cumi csokkenti a bolcsohalal eselyet, tobb helyen olvastam, szerintem van benne valami, mert "tennie" kell valamit, hogy a szajaban maradjon a cumi, igy nem tud "nagyon" elaludni, meg nyugodtabb lesz, stb

( [link]

2009. ápr. 16. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!