Miért baj az, ha egy 10-11 hónapos baba nem egyszer alszik napközben?
Egyáltalán nem baj. A te babád ezt így igényli, csináld továbbra is így.
Az én kisfiam még csak 5 hónapos, és sokat alszik napközben, de ettől még remekül alszik éjszaka. Nem érdemes kínozni a gyereket, mert mások máshogyan csinálják.
Miért általánosítasz?
Nem hiszem, hogy minden, ilyen kérdésben állást foglaló anyuka "erőszakkal" ébren tartja a gyerekét.
Az én kisfiam is 11 hónaposan állt rá a napi egyszeri alvásra, szerinted én akartam így? nem szoktattam, egyszerűen többet maradt ébren, nem aludt el stb. Mintha nekem nem lett volna kényelmesebb, amikor még háromszor húzta a lóbőrt...
Ne haragudj, de tényleg ilyenbe belekötni, meg elkönyvelni, hogy mindenki más szadista állat...persze, azért szültem meg, hogy elmondhassam, 11 hónaposan egyszer alszik, juhé...
Igen, magadról beszéltél, hogy te nem tartod ébren erőszakkal, meg nem szoktatod egyszeri alvásra, míg más igen. A többi anyáról beszélsz úgy, mintha minden egyes nő idomítaná a gyerekét az egyszeri alvásra.
Én csupán rávilágítottam, hogy azért sokan vannak úgy, mint te, az, hogy a legtöbb baba ennyi idősen egyszer alszik, nem feltétlenül szoktatás kérdése, ahogy te gondolod.
Anyám borogass...
Értsd meg, hogy általánosítottál! Lehet, hogy egy adott, konkrét kérdésből indult ki a gondolatmeneted, de ez a kérdésedből nem derült ki.
Akkor válaszolok így: nem baj, ha egy baba, teljesen mindegy, mennyi idős, annyit alszik, amennyit akar.
De nem is értem, miért töröd a fejed ezen, nekem eszembe sem jutott, hogy rosszat teszek a fiamnak azzal, hogy én nem fektetem le erőszakkal, hogy kétszer, háromszor aludjon, ha csak egyszer akar.
Kicsit bízhatnál jobban magadban, na.
Kedves második, nem értem a reakciódat. Senkire egy rossz szót nem mondott szerintem, csak tanácsot kért.
Szerintem egyáltalán nem baj, ha sokat alszik. Nem egyformák a gyerekek. Nekem 14 hónapos a lányom és még mindig van, hogy kétszer alszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!