Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tud a 4 hónapos babátok?

Mit tud a 4 hónapos babátok?

Figyelt kérdés
Mindenki mást mond,hogy mit kell tudnia a 4 hónapos gyerekeknek.Kíváncsi vagyok hogy a ti babátok mit tud.
2009. ápr. 15. 13:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Az en fiam masfel hete mult negy honapos es az elmult ket het tapasztalatai alapjan azt mondom, hogy hihetetlenul gyorsan fejlodnek ebben az idoszakban a babak. Mi most epp "nyaralunk" (kulfoldon elunk, de most a babaval hivatalos dolgok miatt hazajottunk a nagyikhoz, a ferjem otthon maradt) es nem telik el ugy nap, hogy ne szamoljak be valamilyen uj (szamomra nagy) dologrol a ferjemnek, amit eddig meg nem csinalt a babank. (Szegenykemnek meg megszakad a szive, amiert epp ebbol a honapbol marad ki.)

Ket hete amikor hazautaztunk, akkor kezdett el velunk kommunikalni, beszelgetni, furcsa hangokat kiadni, nagyon sokat mosolygott, ha kapaszkodott a kezunkbe, akkor felig nagy erolkodes aran felhuzta magat, de tovabb nem ment. Hatrol a jobb oldalara atfordult, de hasra mar nem tudott atbilleni. Hason fekudni o nem igazan szeret, de azert lerakom ugy is, akkor nagyon szepen tartotta mar magat, konyokolt, de semmi extra mozgas. Egy foga kijott mar ket es fel honaposan.

Ehhez kepest az elmult ket hetben mintha kicsereltek volna a fiamat: imadja a jatszoszonyeget, teljesen direktben megfogja a jatekokat, a csorgoket, most jobbra teljesen hasra fordul, par nappal kesobb mar balra is at tudott fordulni, vissza meg nem igazan megy, ritkan sikerul. Ha hason van, akkor teljesen nyujtott karral megemeli a torzset, a karjait pakolja ki, be, egyenesbe, siman kihuzza maga alol is fordulas utan. Felfedezte a kukijat, folyamatosan azt huzgalja, ha nincs rajta pelus. Ha fogja a kezunket, akkor teljesen ulesbe huzza magat, de nem tartja meg meg magat, vissza kell engedni. Ket napon belul meg ket foga jott ki.

A szellemi ugras meg ettol is latvanyosabb szerintem, a szemei konkretan, ertelmesen, huncut modon neznek ram, a vilagra, hatalmasokat kacag, elkezdett visongatni, ha valami nagyon tetszik neki es van benne mar egy kis rafinaltsag is, ha nem figyelunk eppen ra, akkor kohecsel. Erre odafordulunk es el kezd vigyorogni, a fejere huzza a morzsolgato kendojet, vagy a textilpelust. Olben fektetni mar egyaltalan nem lehet, akkor folyamatosan erolkodik es huzza magat ulesbe.

Ugyis en is le leszek pontozva, pedig ezt nem dicsekvesnek szantam, azert irtam le, hogy lasd, ha fejlodesi ugras van, akkor a baba egy-ket het alatt is annyit fejlodhet, valtozhat, mint az elotte levo honapokban osszesen. Az is lehet, hogy most mi leallunk kicsit, mert ket napig alig forgott, mintha elfelejtette volna, ma kezdett csak ra ismet.

Egyebkent tobben is azt mondtak, hogy o fejlettebb a koranal, ha ez igaz, akkor amit en leirtam egyaltalan nem mervado. En egyebkent elvart fejlodest mutato tablazatok kozelebe sem megyek, mert nem akarom bebeszelni magamnak, hogy valamiben le vagyunk maradva, legalabbis mindig feltem az ilyen Nagykonyv szerinti dolgoktol.

En azt hittem, hogy lasabban fog fejlodni, mivel a fiam eleg nagy (70 cm es tobb, mint kilenc kilo) es elvileg a nagyobb babak lustabbak lehetnek.

2009. ápr. 15. 20:46
 12/12 anonim ***** válasza:
76%

Igazat adok teljesen az előttem szólónak. 4-6 hó között szinte naponta új dolgokat fedezhetünk fel és ők is:-)

Az viszont elég szomorú, hogy egy anyuka annyit fedez fel 4 hós fiában, hogy az eszik, alszik meg kakál már bocsánat...

2009. ápr. 15. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!