Téged milyen idősen kezdtek el tehéntejjel itatni és van e valamilyen allergiád most felnőttkorodban?
3 hónapig kaptam anyatejet. Egy éves korom körül már tehéntejet kaptam (közben valami oriza nevű löttyöt). 27 évesen jött elő valami fűfélére az allergiám. Egész tavasztól őszig el van dugulva az orrom. A bőröm elég érzékeny. Van olyan öblítő, amitől az egész testem bepirosodik.
Egyébként szerintem nem csak a tehéntej lehet a bűnös, hanem az is, hogy más allergén dolgokat is előbb kaptunk. Én pl fél évesen már tojásrántottát kaptam rendszeresen. Akkor teljesen más volt a felfogás, és a tájékoztatás. Halmozottan vagyunk/lettünk hátrányos helyzetben emiatt. Szerencsés, akinek nem lett allergiája.
Másfél hónapos koromtól kaptam felestejet (anyatej nem volt, tápszertől sugárban hánytam), és súlyos vashiányos vérszegény vagyok, amit nem tudnak kikezelni. Hol kissé, hol nagyon nagy a vastartalékom, és pótolni kell, de olyan még nem volt, hogy minden rendben legyen vele. :(
Öcsém hasonlóképpen lett táplálva, mint én, és minden fűfélére allergiás, és lisztérzékeny is (bár ez utóbbi genetika nagyrészt).
Párom kecsketejet kapott 3 hónapos korától kiegészítésként, és ekcémás foltjai vannak minden tavasszal a testén.
Ha visszaolvastok, elenyésző számban vannak azok, akiknek semmi bajuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!