Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen vízzel készítitek el...

Milyen vízzel készítitek el babátoknak a tápszert?

Figyelt kérdés

Sajnos tápszert kell adni 7 hetes kislányomnak.

Milyen vízzel készítitek el neki (forralt víz, mentes ásványvíz, vagy babavíz), illetve langyosan, vagy felmelegítve adjátok oda babátoknak?

2009. ápr. 15. 09:04
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én minden reggel forralok egy kancsóval,és abból öntök egész nap az üvegébe,bemikrózóm,és hozzákeverem a tápszert.
2009. ápr. 15. 09:08
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Én is itthon forralom a vizet.Reggel felforralom a vízforralóban és abból adagolom.Néha napközben felforralom még egyszer.

JAna babavizet akkor adok neki,ha elutazunk./eddig 2.-szer kapott/3 hós kislány anyukája /ő is egy hónapos kora óta tápszeres/

2009. ápr. 15. 09:11
 3/10 anonim ***** válasza:
58%
Sima bubimentes ásványvízzel.
2009. ápr. 15. 09:12
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
szia,nekem az születése ota tápszert kell adnom a kisfiamnak most 2 honapos és en a Jana babavizet használom a tápszerhez a mikroban felmelegitem a vizet belerakom a tápszert összerázom es kész!a csuklomra szoktam cseppenteni es ha nem erzem ott hogy meleg akkor jo!amugy mi ezt is iszuk szomjoltonak jobban szereti mint a teát!amugy ne bánkodj a tápszezezés végett tudom az anyatej volna a legjobb dehát ha nincs valamit ennie kell a babáknak!az én fiam is makk egészséges es szépen fejlödik!sok boldogságot nektek!
2009. ápr. 15. 09:14
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én minden reggel vízforralóban felforralom a vizet, és mikor megfelelő hőmérsékletűre visszahűl, beleöntöm egy hagyományos felnőtt termoszba (csak erre használom a termoszt). Ennek így egész nap tökéletes a hőmérséklete, és ha megyünk v.hová, nem kell senkit megkérni, hogy melegítse meg a vizet. Viszem a termoszt, tápszert,mérőkanalat,és a cumisüveget. A cumisüvegbe kimérem a vizet, belekanalazom a tápszert, összerázom, és ihatja is a babó. Nem olyan pepecselés ez, mint amilyennek először tűnik.

2009. ápr. 15. 09:18
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
En is a sima csapvizet forralom fel, es ha kell langyositom. En ugy hallottam hogy ha tobbszor van felforralva a viz akkor mereg anyagot is tartalmazhat,keveset de a baba erzekeny.. ezert en sosem fozom fel ketszer.
2009. ápr. 15. 09:45
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én egy ideig forraltam a szénsavmentes ásványvizet, de aztán áttértem arra, hogy nem forralom. Sokkal laktatóbb neki, mert most már kevesebbel is jól lakik.

Van egy külön kis láboskája és abba melegítem fel neki a langyosnál egy kicsit melegebbre és úgy adom neki, mert ha már nagyon kihűl nem kell neki.

A mikrót meg nem szeretem, mert nem egyenletesen melegít, és nem bízom benne.

3,5 hós kislány anyukája

2009. ápr. 15. 09:48
 8/10 anonim ***** válasza:
Aki sima ásványvizet használ, vigyázzon, és nézze meg rajta a jódtartalmat! Én is így tettem egy ideig, Szentkirályit adtam, és elszíneződtek tőle a fogai. A túlzott jódbevitel olyan szintű is lehet, hogy a maradandó fogakat is megbarnítja, már úgy fognak kibújni sok-sok évvel később, és ez nem vicc! :( A kérdésre is válaszolva: felforralt csapvizet vagy ozmózisos tisztított vizet forralatlanul.
2009. ápr. 15. 10:26
 9/10 anonim ***** válasza:
Szia!Szintén felforralt csapvizet használok,vízmelegítőset.Viszont mindig frissen készítem el a tápit,amíg cicizik,kicsit meghűtöm.Előfordult már,hogy túlságosan hideg lett,utána picit megmikróztam és már ehet is a nagyságos úr :)
2009. ápr. 15. 11:52
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, és a segítséget.
2009. ápr. 15. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!