Kislányom extrém kis súlyú koraszülött volt, most közel 4,5 kg. Vallásos család vagyunk, szeretném a keresztelőt, csak nem szeretném, ha vmi baja lenne:pl.hideg van a templomban, hideg víz lesz a fején stb.Kinek milyen tapasztalatai vannak?Nem késő még kb.2 hónap múlva a szertartás?(Akkor lesz 7 hónapos)
2009. ápr. 15. 07:49
1/9 anonim válasza:
ez igazából sosem késő :-) megértelek, hogy félted! igazából nálunk nem is az volt a gond, hogy hideg volt a templom, mert szegény gyerkőc a pólyába úgy be volt bugyolálva, hogy ki mozdulni sem tudott és beleizzadt ezerrel. nézelődött, tetszett neki a templomi csillivilli, és a pap is:-) Utána az éttermi cirkuszt rosszabbul viselte szegénykém. akkor volt 3 hós, mikor kereszteltük.
Amúgy igazából azt mondják, azért kell minél előbb keresztelni, ha valami baj éri, akkor ne legyen kapkodás. de ez ilyen "még hallani és kimondani is rossz" dolog :-( Szóval szerintem nyugodtan várjatok vele még 2 hónapot, és akkor már nagyobb lesz, jobban fogja bírni az egész felhajtást, ami körülötte lesz:-)
2009. ápr. 15. 07:54
2/9 anonim válasza:
Igazán szerintem akkor kereszteltek, amikor nektek jó. Az én kislányom most 7,5 hónapos, de csak a nyárra tervezzük a keresztelőt, mert így a teraszon tudunk majd teríteni, jobban el fog férni a család. Egyébként a hideg víz miatt kár aggódnod, mert legalábbis nálunk mindig langyos vizet öntenek a babák fejére, de azt is szinte azonnal le is törlik.
2009. ápr. 15. 07:56
3/9 anonim válasza:
Szia!
Szerintem nem késő!Ne izgulj, nem fog megfázni, nálunk a szenteltvíz langyos volt:) a kis sapit visszaadtam a fejecskéjére utána.:)
A nagyobik lányom 5 hónapos, a kicsi 4 hónapos volt mikor megkereszteltük ŐKet.
Boldog babázást:)
2009. ápr. 15. 07:59
4/9 anonim válasza:
Hétvégén lesz 7,5 hós a kisfiam és most kereszteljük. Nekünk azért sikerült így, mert télen én sem akartam hurcolni, még nagyon kicsi volt, én is féltem, hogy hogy fogja bírni, a templomban is hideg van, ráadásul a keresztapa is külföldön volt és nemrég jött haza. Mi nem vagyunk vallásos család, de azt nem szeretném, ha pogány lenne a fiam. Tehát szerintem egyáltalán nem gond, hogy mikor keresztelitek. Én pl. 11 évesen lettem megkeresztelve, mert anyukám nem tartotta fontosnak születésemkor, de nagymamám addig mondogatta, hogy ilyen "idős" koromban már én is szerettem volna. :)
2009. ápr. 15. 07:59
5/9 anonim válasza:
MI másfél évesen kereszteltük, mi is vallásosak vagyunk....ezt Ti döntitek el, tényleg sose késő.Enyém végig ült babakocsiban, figyelt, amikor öntötték vízzel keresztapu fogtsa, meg se mukkant:)
2009. ápr. 15. 08:10
6/9 anonim válasza:
Szerintem amikor akarjátok, ha nálatok ez így fontos, de én csak annyit gondolok, hogy megvárnám amíg felnő és önállóan dönt a vallási hovatartozásáról, mert szerintem fura hogy a szülő dönti el milyen vallásban kell hinnie.
Ennek ellenére ez szép dolog, hogy gondoltok rá.
2009. ápr. 15. 08:29
7/9 anonim válasza:
Szia!
Az én babóm 4 hós volt amikor megkeresztelték. A nagymamám állandóan mondogatta, hogy mire várunk még, már régen meg kellett volna keresztelni (6 hetes koráig legkésőbb), de olyan hasfájós volt, éjszakáztunk vele, teljesen kimerültünk mindketten tőle. Szeptember elején volt a keresztelő, jó idő volt. A templomban most még hűvös van, nyugodtan várjátok meg a nyarat.
2009. ápr. 15. 09:11
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kedves válaszokat:)
2009. ápr. 15. 09:46
9/9 anonim válasza:
Nekünk két hónaposan (novemberben) volt a keresztelő, pólyában volt a kislányom. Szerintem nyáron is hűvös van a templomban, plussz akkor még benne van az is, hogy kint nagyon meleg, bent meg hideg és a hőmérsékletkülönbség nem tesz jót (mondjuk felhevült testtel ha mi is hidegbe megyünk, könnyen megfézhatunk). Mondjuk ti már most nagyobbak vagytok, mint amikor a kislányom a keresztelőjén, de azért volt jó a korai, mert akkor még többet aludt, nem voltak hisztis időszakai. Most 7 hónaposan nem tudom, hogy a misés keresztelőt kibírná-e nyűglődés nélkül.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!