Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagy baj ha 11 hós baba nem...

Nagy baj ha 11 hós baba nem eszi a husit?

Figyelt kérdés
Akármilyen formában csinálom meg neki,nem eszi.Régebben ette,minden gond nélkül.Ráadásul most fogzik is és nem eszik valami jól.Azzal nyugtatom magam,hogy tej fehérjét legalább eszik rendesen-joghurt,sajt,túró,gyerek desszertek- gyümi is megy+kapja a vas cseppjeit is naponta.Volt így vki?Elég ez?
2011. aug. 18. 12:23
 1/8 anonim ***** válasza:

Én voltam így. Anyut az őrületbe kergettem, hogy már egyik főzeléket se eszem, aztán rájött, hogy a tej, tojás, túró mehet, csak a húsosat nem eszem. Én is ilyen 10 hónapos körüli voltam.

Belenyugodott, hogy egyelőre nem eszem.

Később belémerőltették, rászoktattak erővel. Olyan ételallergia lett belőle, hogy öröm volt nézni. A mai napig nem ehetek húst. Most vagyok 26.

Hogy mit csinálsz, a te döntésed. De ez az én történetem.

2011. aug. 18. 12:35
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha nem fogadja el ne add neki, ni sem eszünk szívesen olyat amit nem szeretünk. Én sem szeretem a húst, mikor gyerek voltam ebből ment a cirkusz, most is megy, de már kezdenek beletörődni 36 év alatt. Terhesség alatt sem ettem húst. Makk egészségesek vagyunk.
2011. aug. 18. 12:41
 3/8 anonim ***** válasza:

Ja és: az allergiát leszámítva egészséges vagyok, erősek a csontjaim, jók a fogaim, a hajam erős és sűrű, a körmöm nem törik, sportolok, két állásban dolgozom és tanulok, szóval aki szerint hús nélkül csak tengődni lehet és nem élni, az csinálja utánam. :)

Kedves Aggódó Anyuka - ezzel csak azt akartam jelezni, hogy ne dőlj be a sok riogatásnak, hogy majd szerencsétlen kis nyamvadt lesz a gyereked. Időről időre kínáld fel neki a lehetőséget, hogy megkóstolja. Megjegyzem szerintem húst helyből elég lenne akkor kóstoltatni a gyerekkel, amikor már kis falatokban meg tudja rágni.

2011. aug. 18. 12:44
 4/8 anonim ***** válasza:
Palm, igazad van.
2011. aug. 18. 12:47
 5/8 A kérdező kommentje:

Egyébként csórikámnak egyszerre jön több foga felül,biztos ez is közrejátszhat hogy nem eszik jól.Így néz ki egy napunk:Reggel 07.30 240ml tápi

de. 10.00 joghurtos desszert,vagy túrókrém

12.30 sajtos,vajas kenyér,vagy

cottage sajt-túrókrémes kenyér

+gyümölcs(körte,barack,banán)

15.00 itt kapta a főzit husival-amit

most felvált a tápszer 180ml

17.00 joghurt,gyümi

19.00 240ml tápszer

Ez így jó?

2011. aug. 18. 13:19
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm,hogy megírtad a történetedet,nem fogok nála erőltetni semmit sem.Szemmel láthatóan szépen fejlődik,9.5 kg,vitamint,vasat,tejfehérjét kap,csak nem lesz baja. Próbálom majd kóstoltatni vele időnként,de szerintem is ha egy kicsit idősebb lesz és lesz mivel már rágnia akkor szívesebben fogja enni,teljesen más íze van úgy az ételnek,mint pürésítve,összetrancsírozva.
2011. aug. 18. 13:33
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem tökéletes. Képzeld el pl.Indiában rengeteg gyerek él hús nélkül teljesen egészségesen, de ha aggódsz beszélj dietetikussal vagy keress a neten húsmentes változatos ételt a babának.

Az mondják erőltetni semmit nem lehet ők úgy is tudják mire van szükségük.

2011. aug. 18. 15:32
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen. Bőven elég lesz majd később, ha már rendesen eszik szilárdat. Úgyis nézi majd, Te mit eszel, és kaphat sovány húst kis kockában. Én ugye vega vagyok, de én is így adnék a gyerekemnek. Dietetikus orvos ismerős szerint heti 2-3 alkalom bőven elég lenne mindenkinek a húsevésből, én így fogok tenni, és ha nem eszi, akkor nem fogom belediktálni.
2011. aug. 18. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!