Nagy baj ha 11 hós baba nem eszi a husit?
Én voltam így. Anyut az őrületbe kergettem, hogy már egyik főzeléket se eszem, aztán rájött, hogy a tej, tojás, túró mehet, csak a húsosat nem eszem. Én is ilyen 10 hónapos körüli voltam.
Belenyugodott, hogy egyelőre nem eszem.
Később belémerőltették, rászoktattak erővel. Olyan ételallergia lett belőle, hogy öröm volt nézni. A mai napig nem ehetek húst. Most vagyok 26.
Hogy mit csinálsz, a te döntésed. De ez az én történetem.
Ja és: az allergiát leszámítva egészséges vagyok, erősek a csontjaim, jók a fogaim, a hajam erős és sűrű, a körmöm nem törik, sportolok, két állásban dolgozom és tanulok, szóval aki szerint hús nélkül csak tengődni lehet és nem élni, az csinálja utánam. :)
Kedves Aggódó Anyuka - ezzel csak azt akartam jelezni, hogy ne dőlj be a sok riogatásnak, hogy majd szerencsétlen kis nyamvadt lesz a gyereked. Időről időre kínáld fel neki a lehetőséget, hogy megkóstolja. Megjegyzem szerintem húst helyből elég lenne akkor kóstoltatni a gyerekkel, amikor már kis falatokban meg tudja rágni.
Egyébként csórikámnak egyszerre jön több foga felül,biztos ez is közrejátszhat hogy nem eszik jól.Így néz ki egy napunk:Reggel 07.30 240ml tápi
de. 10.00 joghurtos desszert,vagy túrókrém
12.30 sajtos,vajas kenyér,vagy
cottage sajt-túrókrémes kenyér
+gyümölcs(körte,barack,banán)
15.00 itt kapta a főzit husival-amit
most felvált a tápszer 180ml
17.00 joghurt,gyümi
19.00 240ml tápszer
Ez így jó?
Szerintem tökéletes. Képzeld el pl.Indiában rengeteg gyerek él hús nélkül teljesen egészségesen, de ha aggódsz beszélj dietetikussal vagy keress a neten húsmentes változatos ételt a babának.
Az mondják erőltetni semmit nem lehet ők úgy is tudják mire van szükségük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!