Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babád elé leteszed a tányért,...

Babád elé leteszed a tányért, hogy gyakorolja az önálló evést?

Figyelt kérdés
2011. aug. 18. 10:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
az ő kezébe ia adok kanalat,és hagyom had próbálkozzon,közben én is adom a szájába,hogy azért jól is lakjon. azt nem írtad mennyi idősről beszélsz...
2011. aug. 18. 10:52
 2/11 anonim ***** válasza:

Igen. Katonákat készítettem neki műanyag tányérra és úgy eszegette.

Az önálló, evőeszközzel való evés tanulásánál azért szorítom a tányérját! :-)

2011. aug. 18. 10:52
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Az en kisfiam 10honapos,ele szinte lehetetlen barmit is letenni,foleg tele tanyert,mert minden repul a talcajarol:)
2011. aug. 18. 10:53
 4/11 A kérdező kommentje:
Hát ez az. Olvastam itt olyanokat, hogy már 8 hónaposan önállóan evett a gyerek. Enyém most 14 hónapos és előszeretettel dobál a földre bármit amit elé teszünk. Amúgy kiflit, banánt, kekszet egyedül is megeszi. De a főzeléket nem.
2011. aug. 18. 11:02
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Azért itt ne vegyél mindent készpénznek,amit olvasol :)

Itt pár anyuka szereti kicsit fényezni magát azzal,hogy az Ő gyereke mindent milyen hamar csinál.

2011. aug. 18. 11:38
 6/11 anonim ***** válasza:

A 8 hónaposan egyedül evő kb olyan mint a 3 hónaposan beszélő gyermek... :D

Kislányom 14 hónapos kanállal úgy szik "egyedül" Hogy fogja ő és én a kanál végét irányítom a kezét. Katonákat ő is szívesen csipeget ha elé teszem, amit maga megfoghat egyedül elrágcsálja.

Szerencsére a tányérját nem dobálja le, erről leszoktattam, bár ez 1 törött tányérral járt :) Az ételt sem dobálja már le ha nem kéri a kezembe adja, addig tartja még el nem veszem. Ez sem egyik napról a másikra alakult ki.

2011. aug. 18. 11:48
 7/11 anonim ***** válasza:

bocsi az offért...

kedves utolsó, hogy ment ez a leszoktatás dolog? a lányom (13hónapos) ha már nem kér enni dobálja le a kenyeret, az ivókáját. amíg éhes ügyesen veszi szájába a kis katonákat.

2011. aug. 31. 16:10
 8/11 anonim ***** válasza:

Nem kell nagy dologra gondolni, minden egyes falat ledobásánál elmondtam neki, hogy ezt nem szabad ha nem kéred anya kezébe adjad. Persze először kinevetett és ugyan úgy ledobta. Egyszer véletlen pont elkaptam mikor le akarta dobni és mivel a kezemben maradt így mondtam neki látod ide kell tenni ha nem kell és most nagyon nagyon ügyes voltál. Utána gondolom a dicséret miatt tetszett neki és most már dicsérnem sem kell tudja mit lehet és mit nem.

A tányért is hasonló képpen nem dobálja mint írtam 1 törött tányér bánta... Neki is mániája volt llökdösni ledobálni, tetszett ahogy csörömpölt, hiába szóltam rá, csak mikor el is tört kicsit "össze szidtam" mondtam neki nagyon buta voltál nem is vagy ügyes, nem lesz másik tányérod. Egy jó ideig kb 1-2 hétig tényleg nem adtam elé másik tányért, de utána mikor kapott újat fel se merült benne hogy ledobja, persze mondtam mikor elkapta hogy kapsz újat de nem szabad eltörni mert megint nem lesz másik...

Nekem így sikerült leszoktatnom a rossz evési módszereiről..

2011. aug. 31. 16:32
 9/11 anonim ***** válasza:
Leteszem, majd izomból kapaszkodok belé! :D Finoman, óvatosan odanyúl, megtapintja az ételt, majd egy hirtelen rántással elhajítja! :D Annyira édes!!! :D
2011. aug. 31. 18:02
 10/11 anonim ***** válasza:

Én úgy csináltam, hogy kb 8 hónapos volt, mikor a kezébe is adtam kanalat, hogy had próbálkozzon, de én etettem. Aztán szép lassan ügyeskedett vele. Másfél évesen egyedül evett kanállal/villával. Nem mondom hogy tökéletesen, mert volt hogy leesett róla vagy hasonlók. De egészében egy egész nagy joghurtot (pl) már megevett egyedül, és nem is hagyta hogy segítsek.

Add neki is a kanalat, aztán majd ráérez hogy hogy kell. Egyáltalán nincs elkésve vele. :)

2011. aug. 31. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!