Miket tud 7 hónapos babátok? Az én lányom ül, de még nem ül fel egyedül, ha lerakom ülve, úgy marad. Felhúzza magát állásba, ha fogom a kezét lépked. Rendben van ez így vagy már egyedül kellene felülnie? Ja és már gyakorolja a mászást is
sztem teljesen időben van a babád mozgásformákkal :)
Az én fiam még nem ül
Állásba fel tud kapaszkodni kb 2 hete, lépegetne is, de mi nem vezetgetjük és magától még nem tud
Kb ugyanettől az időponttól kezdte a kiskutyázást, négykézláb hintáztatja magát, néha sikerül a térdét előrébb tolnia, de a kezével még nem lép előre.
5 hós korától kúszik
A lányom 5 hósan egyedül ült, 6 hósan felült, 6,5 hósan kúszott és rá pár napra megtanult mászni is. 11 hósan lépegetett párat kapaszkodás nélkül, de egyedül csak 13 hósan ment métereket.
Azért jelzem nektek, hogy egy gyereket nem ültetünk, ha egyedül nem tud ülni és nem járkáltatjuk kézen fogva.
Nagyon rosszak ezek számára a fejlődése szempontjából.
Kérlek titeket, vegyétek ezt figyelembe és ne erőszakoljatok rá dolgokat, amiket magától még nem tud megcsinálni, csak hogy elmondhassátok: ezt is tudja.
Nagyon sokat árthattok vele, egy életre szólóakat.
Szerintem is teljesen jól fejlődik a babád mozgása!!☺
Az én 7 hónaposom viszont nagyon siet,de hohy hova?...Már hetek óta feláll és körbejárja kapaszkodva a kiságyat,nagyágyat,fotelt...És húzza felfelé magát mindenhol.Az öcsém is ezt csinálta és állítólag én is.
Csak az a baj,hogy szegény fiam természetesen mindenhová a fejét üti be...Nem éri be a kezével-lábával,az ő fejének kccannia kell...
Ja,a többi véletlenül kitörlődött...
Napra pontosan 3 hónaposan kezdett forgolódni!A nagykádban már 4,5 hónaposan felállt,ott könnyű volt neki ☺.És mikor elmúlt 5 hónapos felállt,felhúzta magát (én mindezt nem láttam) és szépen kipattogott a kiságyból.Volt is nagy sírás,persze csak részemről,őt alig viselte meg...ülni is elég régóta ül,de támaszték nélkül.Nem értem,miért de támasztékkal elcsúszik teljesen.Most már nem annyira,de 2 hete még szétcsúszott szegény.De ha ő tartja saját magát,akkor gyönyörűen ül.Hogy a kúszásból mikor lett mászás azt nem tudom.Ciki?Az igazság az,hogy én azzal voltam elfoglalva,hogy mi a fenének kellett neki ilyen korán felállni???!!!Persze nagyon büszke vagyok rá,de nagyon féltem a kis buksiját,mert szinte mindennap beüti...
Miért ülteted?
Rakd hasra, vagy hanyatt, hagy gyakorolja a forgást, kúszást, mászást. Neki ezeket kéne inkább gyakorolnia.
Nem ez volt a kérdésed, csak leírtam a mondandómat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!