Miért van az, hogy rengeteg anyukát csak addig érdekel a babája egészsége amíg meg nem születik?
Minden terhes nőtől azt hallom, hogy a baba egészsége a legfontosabb. A 9 hónap alatt bújják a babás szakkönyveket, oldalakat, orvosi ajánlásokat, de amikor megszületik a baba, akkor már nem érdekes mindez annyira.
Gondolok itt a kecsketejező anyukára, vagy a hordozóban dekkoló babákra, a bébikompozókra, az ültetést eröltetőkre, a 3 hónaposan tejbegrízt adókra és még sorolhatnám.
Fel nem foghatom, hogy ha valamiről köztudott, hogy nem jó a babának, akkor azt miért erőlteti rá anyukája. Egyáltalán honnan veszi a bátorságot, hogy egy másik kis lénynek önhatalmúlag keresztbe tegyen?!
(természetesen a szélsőséges esetekre gondolok)

Sajnos a mai világban ki vannak sarkítva a babázással kapcsolatos tudnivalók. Én mindig arra gondolok, hogy 30-40 évvel ezelőtt milyen körülmények között nőttünk fel. Nem volt babavíz, bébihordozó, 20 féle hypoallergén tápszer, babakeksz, csak kecsketej, tehéntej és Robébi... Mégis itt vagyunk. Attól még szüleinket érdekelte az egészségünk.
Ezen ne törd a fejed, mindenki úgy neveli a gyermekeit, ahogy jónak látja. És az nem azt jelenti, hogy nem érdekli....

Nézd, minden korban mások az elfogadott normák. Korábban a tápszert vélték egészségesebbnek, sokkal korábban elkezdték a hozzátáplálást és még sorolhatnám. Durván hangzik, de ez attól függ, hogy éppen mi a divat.
Köztudott, hogy nem jó a babának? Ez sem mindenre érvényes. Inkább úgy mondanám, hogy nem minden babának ugyanaz a jó. Ahogy te és én, a gyerekek is különbözőek. Mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy tudja és ahogy jónak látja. Ezt sem te, sem én és senki más sem szabhatja meg. Szerintem mindenki a saját háza táján söprögessen, ne más gyerekével foglalkozz.

Szia!
Hát ezen már én is elgondolkodtam, már, de a választ én sem tudom.
Mondjuk én is vétettem már a könyvek által leírt gyermeknevelési elvek ellen, de csak úgy, hogy tudtam, hogy ki mondja nekem.
Pl: az orvos székrekedésre, kis őszilét ajánlott a pár hetes babámnak, nem volt kifogásom, mert amúgy a szélcső, kúpok és a hashajtók még rosszabbak!
Az etetés kapcsán, azért elég sok mindenben csak pár nappal voltak előre hozások, pl kenyér belsejét és babakekszet, csak 7 hónaposan kapott amikor már volt négy foga és látszott a kislányomon, hogy tényleg eltudja rágcsálni!
Igaz piskótát amit én sütöttem már nagyon eszi, pedig még csak 11 hónapos, meg már kóstolta a pudingomat is. De ha lett volna bármi allergiás reakciója akkor egyáltalán nem adnék neki ilyeneket.
Tudom, most jön az, hogy később jön ki az allergia, de ez csak részben igaz!
Ültetést azt kb. 7 és fél hónaposan amikor már mászni próbálkozott csak akkor próbáltuk ki és már egyenes háttal ült, de csak később tudott felülni önmagától.
Bébikompot soha nem vennék, hordozóba is csak annyit ült kisbaba ként, amíg kocsiba utaztunk. Most meg már annyira ficánkol az ölembe, ha a tápszerét próbálom, hogy csak abba beleültetve tudom etetni.
11 hónapos kislány anyukája.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!