Utalhat nyaki hypotomiára? Fiam 3 hónapos múlt, tartja a fejét, de nem stabilan. Ülő helyzetből való felhúzáskor nem emeli a fejét. Már születése óta forgatja a fejét, csak még nem tartja stabilan.
A doki neurológushoz küldött, ott mit fognak csinálni?
Ez megelőzhető lehetett volna? hasra hiába teszem ordít, nem vesz levegőt inkább így nem is kínoztam. Ha ölbe van emeli, mert felakar ülni, csak akkor hagyja el ha én szeretném, hogy emelje.
Nem lesz semmi baja igaz? Kinőheti?
Szia!
Az én kisfiam is nyaki hypotóniával és még ráadásul torticollissal is született.
Nekem már hazajövetel előtt mutatták, hogy hogyan kell tornáztatni, és csináltuk is rendszeresesn. 1 hónaposan ölben már nem kellett a fejét tartani, 2 hós korára már hason is gyönyörűen tartotta a buksiját. 3 hós kontrollon azt mondta a főorvosasszony, hogy tökéletesen rendbe jött.
Azt nem értem, hogy ezt hogyhogy 3 hónaposan vették csak észre nálatok.
ezt én vettem észre és úgy szóltam a gyerekorvosnak, ha én nem szólok még mindig nincs beutalóm ja és a tanácsadáson szokta nézni a doki de semmit nem mondott én kérdeztem rá, hogy ez nem gond?
Amúgy tartja a kis fejét csak hamar elfárad.
Remélem nem lesz gond
Nekem már a szülés előtt mondták, hogy lehet, hogy problémás lesz a pici. Kényszertartásban volt szegénykém, mert hosszú volt (60cm) és faros.
(a hipotónián és torticollison kívül még a csípője is kötött volt.)
Lehet, hogy nálunk ezért nézték meg rendesen a kórházban, és mutatták meg a tornáztatást.
Neurológiáról nem tudok semmit, szerencsére oda nem kellett mennünk.
Amúgy én a helyedben elgondolkodnék a gyermekorvos váltásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!