Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Üveges bébiétel vagy saját...

Üveges bébiétel vagy saját készítésű? Ma voltam a védőnőnél aki azt mondta hogy Nagyon jók az üveges bébiételek és semmi baja nem lesz a babának ha ezeket kapja. Olyanok válasza érdekelne akinek a babája ezeket részesítette elönyben.

Figyelt kérdés
2009. ápr. 14. 12:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
11%

Lehet,hogy nem lesz tőlük semmi baja,de a házi kosztnak a nyomába nem ér.Szerintem csak az ad mindig ezt a gyerekének aki lusta főzni neki.Nekem a 3 közül csak 1 volt hajlandó megenni az üveges főzelékeket,persze csak akkor adtam azt,ha hosszabb időre mentünk valahová ahol nem tudtam főzni neki.A másik kettő akkor sem ette meg,hozzászoktak a jóhoz.Amit magam elkészíthettem elkészíthetek nekik azt miért venném meg készen,hisz főznöm kell minden képen az egész családnak?

Én sem szeretnék állandóan konzerven élni,és a családom többi tagja sem.

2009. ápr. 14. 12:59
 2/11 anonim ***** válasza:
89%
en szoktam a babamnak adni uvegeset, es ugyanugy megette, mint ha en foztem volna.
2009. ápr. 14. 13:04
 3/11 anonim ***** válasza:
97%
én az elején jobban szerettem az üveges dolgokat adni neki. abból, ahogy kérdeztél arra következtetek, hogy most kezditek majd a kóstolgatást. ebben az időszakban én szinte csak üveges kaját adtam neki. egyrészt azért, mert a gyümis dolgokból sokkal nagyobb a választék a bébikajákban, mint amit jelenleg meg tudok venni frissen. Ha lett volna a hűtőmben teljesen natúr, otthoni fáról eltett őszibarackom, biztosan azt adtam volna neki, de nem volt, így ebből és a hasonlókból bébikaját vettem. na meg először 3 napig eltartott egy-egy üveg neki, hiszen alig evett belőle. mikor a főzelékeket kezdtük, szintén így csináltam. a krumpli a sárgarépa, a borsó és a spenót volt az, amit én magam megcsináltam neki. Viszont a sütőtök, brokkoli, cékla, és hasonló kajákkal sosem vacakoltam. Ha mi magunk felnőttek megennénk, akkor lehet, hogy megvettem volna és megcsinálom, de mi nem szeretjük, így nekem célszerűbbnek tűnt az ilyeneket megvenni inkább. Pl a paradicsomos dolgokat is úgy vettem neki, mert lehet, hog sokan lustának tartanak, de a fene sem passzírozgatja azért, hogy aztán vagy megeszi vagy nem, mikor először kapja. Most már 7 hós múlt, megvannak a bejárotott kaják, a kedvencek és a fújjok:-) Amiből ritkábban eszik és macerás csinálni, azt megveszem üvegesben, a többit elkészítem neki nagyobb tételben, és dobozokban lefagyasztom. így nem kell naponta mindent főznöm, hanem csak kiveszek egy adagot, kiolvasztom és kész az ebédje!
2009. ápr. 14. 13:07
 4/11 anonim ***** válasza:
97%
Én kb. 1 héten kétszer csinálok a babámnak ételt akkor is több adagot egyszerre igy több napra meg van oldva neki az ételle.Amúgy meg üvegeset kap.Van amelyiket kifejezetten jobban szereti mint amit én csinálok.Úgyhogy szerintem semmi baj nincs azzal ha azt eszi a baba.Igy többet is tudok foglalkozni a gyerekeimmel.Több időm marad rájuk!
2009. ápr. 14. 13:08
 5/11 anonim ***** válasza:
96%
Szia! A kisfiam csak az üveges ételeket eszi meg, akármit főztem neki, nem ette meg. Mivel nagy súlyú, nem fűszerezhetem az ételt, ezért nem kell neki. A cukormentes bébiételeknek mégis van ízük, ezért ezeket kapja és nagyon szereti.
2009. ápr. 14. 13:24
 6/11 A kérdező kommentje:
Az utolsónak üzenem hogy nekem is pont ez a problémám.Ídáig akármit főztem nem ette meg viszont az üvegeseket imádja.Csak lelkifurdalásom van miatta.
2009. ápr. 14. 13:36
 7/11 anonim ***** válasza:
97%
Én általában vegyítem a kettőt a főzelékekből, mert a saját készítésűt nem minden esetben eszi meg, ha pedig keverve van, akkor úgy megeszi. Első időkben szinte csak üveges kaját adtam Neki, mert olyan kis mennyiséget nem nagyon tudtam elkészíteni. Gyümölcsökből most is több üvegeset kap, mert jelenleg eléggé egyhangú lenne a gyümikajája. De pl. múltkor csináltam Neki 7 adag almásrizst, lefagyasztottam és most egyik nap ezt kapja, másik nap tejpépet uzsira. A mirelit gyümölcsöknek szerintem se íze se bűze, attól jobb az üveges, ha már nincs friss. Semmi baja nem lesz valóban a babádnak, sőt szerintem jobb alapanyagokból vannak és szakszerűbben vannak elkészítve, mint mi otthon, amit pepecselünk. 11 hós kislány anyukája.
2009. ápr. 14. 13:39
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.És nagyon meglepett hogy csak egy lehurrogó üzenet érkezett.
2009. ápr. 14. 13:41
 9/11 anonim ***** válasza:
95%
Ne legyen lelkifurdalasod!! Az en babam sajnos nagyon rossz evo,semmit,meg a tejet sem eszi jol 160 helyett 60-100at.Mindent kiprobaltam,minden gyumolcsot-zoldseget,vettem gabonapehelybol si tobb izesitesut semmit nem evett meg, viszont kiprobaltam az uvegeset es lass csodat a felet egy alkalommal megette,a masik felet a masik etkezesnel,ezert en 3 uveggel vettem es adtam neki.Osszetevoit elolvashatod hisz tenyleg nincs benne tartositoszer,szinezek es aroma sem!!Minden termeszetes benne.Es most hogy elkezdte enni az uvegeseket,megszokta a gyumolcsot es amit hazilag keszitek is megeszi.En csak azert nem ezt adom mindig mert itt eleg draga es nem engedhetem meg magamnak hogy mindennap vegyek.
2009. ápr. 14. 13:48
 10/11 anonim ***** válasza:
97%
a fiam 11 hónapos, 4 hónapos kora óta csak üveges kaját eszik, mivel nem hajlandó megenni amit főzök. semmi baja nincs, 11 kiló, 80 centi, kicsattan az egészségtől. többet lehetsz vele ha nem pepecselsz, ennyi. ez nem lustaság... az kicsit máshol kezdődik...
2009. ápr. 14. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!