Hogy készíted babádnak a gesztenyét tízóraira/uzsira vagy ebédre?
10 hónapos, gyakorlatilag mindet eszik, sokszor kap a mi ételünkből...ezért sem tudom, hogy csináljam, mert nem adtam neki üvegeset, a gesztenyét mi meg csak desszertre szoktuk enni, tejszínhabbal, de azért így nem adnám neki.
Hogy csináljátok?
Az is érdekel hogy ebédre, meg az is hogy tízóraira/uzsira.
Ebédben nem tudok neked segíteni, mert ebédre sosem készítettem gesztenyés kaját, de tölteléknek tudom elképzelni, mondjuk pulykahúsban.
Uzsonnára viszont sokszor készítek a fiamnak. Az enyém nem ehet tejtermékeket és tojást tartalmazó ételeket, úgyhogy a receptemet aszerint nézd.
Egyszerűen egy kekszgolyó típusú uzsonnát csinálok neki. Fogom a gesztenyemasszát, a felét lereszelem. Teszek hozzá Győri édes natúr Zabfalatokat (mert ez tej- és tojás mentes)összemorzsolva, pici fahéjjal ízesítem, esetleg lekvárral, meggylével, van, hogy reszelek bele almát vagy banánt. Ezekből pici golyókat formálok és vagy beleforgatom még gabonapépbe, zabfalatmorzsába vagy nem. Nagyon szereti a kisfiam.
én vettem fagyasztott, szemes gesztenyét (nem masszát). ezt főzöm az ételébe. 2-3 perc alatt megpuhul, így a végén teszem hozzá. nagyon szereti lányom.
szoktam gyümölcshöz is keverni, ilyenkor vízben főzöm meg a gesztenyét, főve turmixolom a gyümölccsel (pl.meggyel csodás! de finom almával, barackkal is).
ebédre krumpli-husi-gezstenye nagyon jó.
a gesztenyemasszában sok az adalék, meg rumíz, így azt nem adom.
Kislányom csak körtével kapta, de azt nagyon szerette! (fele körte-fele gesztenye)
Hússal nem ette meg.
köszi!Az 1. válaszolóé tetszik a legjobban, de a többi is nagyon jó, ki fogom próbálni őket:)
Kedves 2., hol veszel ilyen gesztenyét? mert én eddig csak masszát láttam boltokban....
Nagyobb boltokban kapni fagyasztott, darab gesztenyét.
én Auchanban vettem, a fagyasztott g.massza mellett van.
létezik még bio gesztenyemassza is, de szerintem ez jobb, ebben tényleg 100% a gesztenye.
Az első vagyok.
Én bioboltban veszem a gesztenyemasszát, a rizstejért, zabtejért úgyis odajárunk, mert 400!!! Ft-tal olcsóbb, mint pl. a DM-ben és abban nincs se rumíz, se semmi. Sajna nem mindenütt tud az ember egész gesztenyét venni, és ha szinte semmit nem ehet a gyerek, nem nagy választék van!
De nekem meg ez a hús-krumpli-gesztenye recept tetszett meg, lehet csinálok valami ilyesmit egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!