Kisfiam most tíz hónapos. Szeretnék testvért, de még egyenlőre csak neki szeretném minden figyelmemet adni. Késő már negyven évesen szülni a másodikat, mikorra az első már részben önálló, hat-hét éves, vagy nem jó a túl nagy korkülönbség?
Az anyai szeretet nem olyan, hogy van belőle 100 egység és ha jön egy következő baba, akkor mindegyiknek már csak 50 jut.
Hidd el, hogy ugyanúgy fogod szeretni mindegyiket, sőt még ők is szeretni fogják egymást, tehát csak nő a szeretet. Ha most így gondolkozol, akkor készülj fel az egykére, mert 5 éves korában is így fogod gondolni, hogy elveszel tőle valamit, a egy másik gyereknek is adsz.
Nekem 3 van, de egyiket sem szeretem kevésbé mint az elsőt, amikor még csak ővolt.
Ugyanezen dilemmázok én is. De nekem az ellenirányba adott egy erőteljes lökést a drága új miniszterelnök jelöltünk. Az én lányom 1 éves. Na, most ha terhes leszek, aztán a kormány kijelenti, hogy jövő hónaptól elég neked a GYES is, aztán onnan kell visszamennem GYED-re, na akkor éhen halunk mind a 4-en az tuti. Szóval szerintem most ki kéne várni, hogy ezek mit találnak ki, nem a legjobb időpont gyereket vállalni.
Persze, ha a férjed jól keres, és eltart, akkor én belevágnék.
Az utolsónak azt üzenem, hogy a pszicológiai kutatások szerint a 2 éven aluli gyereket nagyon megviseli, ha kistestvér születik, és az édesanya kénytelen megosztani a figyelmet. Szóval szerintem a gyereknek jobb, ha kb. 2,5-3 éves, amikor születik a kistesó. Meg azt is figyelembe kell venni, hogy 9 hónapos terhesen hogy fogod emelgetni, szaladni utána? A magzatot is veszélyezteti.
Nekem azt mondta a védőnőm, hogy azt minimum várjam meg, hogy tudjon egyedül menni, mert ha esik-kel, és mindig fel kell venni, könnyen elmehet a baba.
A tesóm és köztem 2,5 év van, teljesen jól elvoltunk egymással. És amikor születtem már nagyon várt, nem volt testvérféltékenység egyáltalán.
én 21.02
Kedves 21.06
Orvos vagyok és pszichiáter. 3 gyerekem van, kb. 2 évente születtek. Hidd el, hogy nem viselte meg őket, nagy örömmel várták a következő kicsi érkezését, boldogok voltak, ha ölbe adtam a kicsit és segítettek a dolgaikat hozni. 9 hónaposan is gond nélkül emelhettem őket, sőt volt, hogy 2 volt a "hónom alatt" és nem volt semmi gond. Nem kell ezt túlmisztifikálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!