Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A családi napközi, egyenlő a...

A családi napközi, egyenlő a magánbölcsivel, azaz nagyon drága, vagy rosszul gondolom?

Figyelt kérdés
2011. aug. 11. 12:06
 1/4 anonim ***** válasza:

a kettő nem ugyan az

a családi napközinek az a lényege, hogy egész kicsi csoportokat enged csak, 1 felügyelő mellé asszem 4-5 gyereket max, és akár a saját otthonában is csinálhat ilyet az ember (ha a feltételek adottak); az ára attól függ, hogy ki a fenntartója, ha valami önkormányzat vagy nonprofit társaság, akkor állami támogatás jár a gyerekek után, így lényegesen kevesebbe kerül, mint valami magán bölcsi. Ha a fenntartó piaci vállalkozás, nyilván, húzósabb az ára.

A családi napköziben nem csak bölcsis korosztály van, hanem (ha jól tudom) 20 hetestől-14 éves korig lehet vinni a gyerekeket (nyilván az életkorhoz megfelelő személyzetet kell biztosítani)

2011. aug. 11. 12:11
 2/4 anonim ***** válasza:
Nálunk vannak családi napközi, jártam is oda tornáztatni egy 4 éves kislányt.Hát, az árak húzósak!Lényegében ugyanannyiba kerül, mint egy magán bölcsi.Legalábbis ez ahová én jártam.A legkisebb gyerek egy év körül volt, a legnagyobb 4 éves.Innen mentek oviba a gyerekek.Voltak programok, anyák napja előtt verset tanítottak a gyerekeknek, vitték őket színházba, mindenhová.Sőt!Minden nap voltak játékos angol órák, foglalkozások.De mindent bevasaltak a szülőkön.Az ebédet úgy hordták oda, kaptak reggelit, tízórait, ebédet, uzsonnát, de mindent a szülők fizetnek, a külön programokat is.Jó dolog, és szépen megcsinálták, aranyosak voltak a gyerekek is, és az óvónők is, de több tízezer ft egy hónapban.Nem tudom, mennyi, de drága, mert néztem a kiírást annak idején.
2011. aug. 11. 13:05
 3/4 anonim ***** válasza:

elég drága,nálunk megegyezik az ára a magánbölcsiével.

ami azt jelenti,hogy napi 3.200 ft körül van.

2011. aug. 11. 14:17
 4/4 anonim ***** válasza:
első vagyok, ahova az én babám járt, ott egy nap volt 3000 ft, de mi csak heti 1 napot vittük, ha minden nap ment volna, akkor olcsóbb lett volna... egy magánbölcsi mifelénk havi 50.000 Ft körül van, szóval nekünk a családi napközi jobban megérte volna, ha minden nap megy. Gondolom, az árak attól is fűggnek, hogy Bp. vagy vidék, város vagy község stb. Egyik ismerősöm gyereke fél napot járt (minden nap) magánoviba és az is 50ezer körül volt :-s
2011. aug. 11. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!