E. Coli baktérium okozta hugyúti fertőzés babáknál? Hogyan kezelték, akinek volt?
Nagyon sajnálom, ami veletek történt! Mi is átéltük. Közvetlen a szülés után kapott a kisfiam húgyúti fertőzést. Mi 10 napot voltunk benn a kórházban. Ő naponta kétszer kapott antibiotikumot. Hazajöttünk, kontroll, "mintavétel", még mindig megvan. Augmentin. Egy hétig, szájon át. Újabb kontroll. Elmúlt. Most 4 és fél hónaposak vagyunk! Kitartást, és jobbulást a babának!
Amúgy igen, a kórházról jobb nem beszélni! És ezért fizetjük a TB-t!
Szia! 8,5 éves a fiam, de amikor 5 hónapos volt ezen mentünk keresztül. 10 nap kórház, majd utána még 1 hétig vissza kellett járni, vagy napi 2* antibiotikumra, vagy napi 1* infúzióra. mi az infúziót választottuk, mert akkor még nem volt autónk, és az lefolyt fél óra alatt. Aztán utána azt mondták 2 éves koráig gyógyszert kell szednie, de olyan prt amit a gyógyszertárban állítottak elő, kis papírtasakokba volt adagonként csomagolva. Negyon keserű volt, alig tudtam neki adni. Havonta nézték a bacit, és minden hónapban volt.Végén már a béldolyhai is tönkrementek. Egyszer azt gondoltam, hogy nem fogom neki adni saját felelősségre, mert hiszem hogy a 2 éves korig rendszeresen adott antibiotikum, több kárt okoz, mint hasznot, hisz hozzászokik a szervezete. Ezért nem adtam. Onnantól jó lett minden eredménye. nincs baci sehol. Ennek már 8 éve és azóta is jól van.
A kórházi tartózkodásunkról és a nővérekről, bánásmódról én is tudnk mesélni, de sajnos nem lenne köztük vidám történet.
Szia, én csak egy barátnőm babájáról tudok mesélni neked, úgyhogy csak nagyjából ismerem a történetet.
Terhesség alatt a hüvelykenetből lett pozitív az ecoli, szülés után kapott a baba antibiotikumot.
Ezután kb 1 hónapos volt a baba, amikor folyamatos hőemelkedése volt, végül kiderült, hogy ilyen húgyúti fertőzése van az e-colitól. Ekkor kórházba került, újabb gyógyszer.
Utána még egyszer voltak kórházban pár hónaposan.
Közben kb hetente viszi a pisimintát a barátnőm ellenőrzésre, még a mai napig, már 1 éves a kisfiú, de most már nincs baj egyébként, reméljük ki is növi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!