Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Császáros anyukák! Tapasztalta...

Császáros anyukák! Tapasztaltatok ilyet babátoknál?

Figyelt kérdés
Az én kislányom is császármetszéssel született.a férjem hallotta a rádióban, hogy a császáros babák sokszor ébrednek sírva, mert álmukban újra és újra átélik azt, hogy kikapják őket az anyjuk hasából.A meleg, biztonságos vízből egy zajos, csupa fény, hideg műtő levegőjébe, nem is beszélve a nyomásváltozásról.Hüvelyi szülésnél nem ilyen trauma nekik, mert akkor még utoljára megkapják az anya testéből azokat az anyagokat, stb.És volt egy 3 éves kisfiú a riport szerint, aki úgy ébredt, hogy azt mondta: kivettek belőled...Az én lányom sokszor ébred sírva, 10 hónapos.Eddig fogalmam sem volt, hogy mitől álmodik rosszat egy baba, akinek nincsenek gondjai.A ti babátok is szokott sírva ébredni?
2011. aug. 10. 07:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is császárral szültem, de előtte vajúdtam is egy "pár órácskát". Én hiszek benne, hogy van összefüggés, bár szerintem csak pár hetes korukig. Saját tapasztalat a lányommal: mikor hazahoztuk a kórházból, egy pár hétig, alkalmanként úgy ébredt fel, hogy sikított egy nagyot. Rémisztő hangot adott, nagyon megijedtünk a férjemmel. Kb 4-5 hetes korára abbahagyta, és szerintem ilyenkor álmodta azt, hogy kikapják a hasamból. Ez csak az én gondolatom.

2011. aug. 10. 08:31
 12/16 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Egyik barátnőmtől megkaptam Ranschburg Jenő könyvét ( Szülők könyve) és ő azt írja, hogy 2 éves korog nem álmodik a baba. Nem tudom mennyire igaz csak gondoltam megemlítem (:

2011. aug. 10. 08:56
 13/16 anonim ***** válasza:
Progis császár volt az első, nem vajúdtam, de csak a fogzásnál ébred fel, amúgy nagyon jó alvó. Én nem hiszek ilyenekben. A második babám 5 hónapos, természetes úton szültem, Ő sem ébred sírva.
2011. aug. 10. 08:57
 14/16 anonim ***** válasza:

9,5 órát vajúdtam, aztán császároztak.A kezén lábán volt a köldökzsinór a lányomnak így nem tudott volna simán megszületni.

Az esetek 98 %-ban mosolyogva ébred.Reggel pl arra ébredtem, hogy magyaráz a kiságyban.Ha sírva ébred akkor vagy farkas-éhes, vagy front van, mert az eléggé megviseli.

Most jön a 3. foga ami kicsit nehezebbé teszi a nappali altatást.Tegnap és tegnapelőtt egész nap több részletben kb 20 percet-fél órát aludt, ilyenkor nyűgös.

Egyébként én meg pont úgy tudom, hogy a császáros babák nyugodtabbak,mivel nem kell kínok között összenyomódott koponyával átverekedniük magukat a szülőcsatornán.

Úgyhogy én cáfolnám ezt a hírt, de persze számításba kell venni a genetikát is.

7 hós a kislányom, egy tündér:)

2011. aug. 10. 09:27
 15/16 anonim ***** válasza:

Én valahol azt olvastam hogy sokszor azért sír a baba mert amikor megébred mások a "körülmények" mint amikor elaludt. Vagyis lehet anya ottvolt vagy épp ő ringatta el vagy lehet azóta már ki lett rakva a teraszra stb. Kell neki 1 kabalát választani és az mindig legyen mellette, bárhol is alszik el vagy ébred fel. Én lapos, szundikendő szerű kis plüsst adok neki, mindenhol elfér. Akinek sír, próbálja ki!

Egyébként ezer dolog miatt sírhat. Hirtelen zaj, egy elrobogó motor, rossz álom, éhes, szomjas, nem látja anyát amikor kinyitja a szemét... De hogy mi van valójában a kis fejükben, azt sose tudjuk meg :)

Egy szintén császáros anyuka

2011. aug. 10. 09:59
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, elég vegyesek.Hát, én sem hiszem el feltétlenül ezt.Szundi kendője neki is van, mindenhová viszem magunkkal, ha hosszabb útra megyünk, és máshol fogom lefektetni.Azt észrevettem rajta, hogy ha idegen helyen ébred, körülnéz, és nem a saját kiságyát látja, akkor 100 %, hogy sír.
2011. aug. 10. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!