Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 hetes babám csak a porszívó...

5 hetes babám csak a porszívó hangjára alszik el! A szomszédok ki fognak nyírni! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Panelban lakunk. A kisfiam nem hajlandó elaludni, csak ha be van kapcsolva a porszívó. Azt már ezelőtt is észrevettem, hogy elhallgat, amikor porszívózok. Ma este nagyon sírt, már mindent kipróbáltam (-tunk, a párommal), végül eszünkbe jutott ez. Be is jött, de mihelyst kikapcsoljuk a porszívót, felsír. Ez így nem mehet. A szomszédoknak mit mondok?? Ha olyan nagy lenne a baj, a porszívó zúgása sem nyugtatná meg, nem igaz??

Van valami más hang is, ami ugyanígy megnyugtatná?

2011. aug. 9. 22:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Lehet durván hangzik, de ha hagynád egy kicsit sírni, lehet végre megtanulna egyedül elaludni, a másik meg végülis egy 5 hetes babát, még ugyan babusgatni kell, hogy elaludjon. Vedd fel cd-re a porszívó hangját végszügség esetére. De valójában már most nem kéne ilyesmire szoktatni, hanem arra, hogy magától elaludjon. Neked lesz később könnyebb. Az én lányom 3 hónapos kora óta elalszik egyedül, addig csak visított esténként, de nem hagytam sírni. Most megtanulta, hogy ha ágyba teszem kap egy puszit és alvás van- cserébe egész nap érte élek, de az este az enyém és apájé.
2011. aug. 10. 08:12
 12/14 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszadó! Leírnád, hogy hogyan csináltad? Együtt, v. külön szobában vagytok?
2011. aug. 10. 08:20
 13/14 anonim ***** válasza:

Mi ugyanezt csináltuk,de férjemnek elege lett és vett egy ilyet:

[link]

Bevált :))))))!

2011. aug. 10. 08:47
 14/14 anonim ***** válasza:

8.12-es.

5 hetes babát nem tudsz arra szoktatni, hogy egyedül aludjon el. Valószínűleg neked olyan okos, ügyes lánykád van, akinek már nem volt szüksége azokra a biztonságot adó dolgokra, amiket még a méhben tapasztalt. Vagy csak egyszerűen szerencsés vagy.

Azért ilyen gyakori ez a dolog, mert a méhben a vér áramlásának hasonló zúgó hangja van. A ringatást és a pólyát is azért szeretik a babák (többségében), mert ezek mind a méhen belüli állapotot idézik elő. Ha fáj a hasa, nyűgös, nyugtalan, vissza akarja kapni a méhen belüli biztonságot, ahol még nem mozogtak össze-vissza a végtagjai, nem hallott sok "hülye zajt". Ezek rémisztőek, a megszokott dolgok nem.

[link]

Ez csak egy gyors szemléltetése Dr. Harvey Karp módszerének. (The happiest baby on the block c. filmjében részletesen kifejti.)

2011. aug. 10. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!