6 hetes babám éjszaka amikor alszik, hallom, hogy folyamatosan mocorog nyújtozkodik, nyög, erőlködik. A Ti babátok hogy alszik?
(fili)
Mi az első pillanattól hason fektettük, és így nagyon kényelmes a babáknak.
Fel tudják maguk alá húzni a kislábukat ha görcsöl a hasuk,nagyon erős lesz a hátizmuk.
És mint kérdezed tudott mocorogni is, sőt néha keresztbe fordult egészen. Most nyolc hónapos és hanyatt nem hajlandó még most sem feküdni. Hét hónaposan már egyedül fel állt.
Szopis baba,de már majdnem mindent eszik is.
Az én babám tegnap éjszaka csinálta ugyanezt. De egész éjszaka. Ő aludt, én viszont nem tudtam, mert aggódtam miatta. Annak tulajdonítottam be, hogy előtte egész nap a levegőn voltunk, meg sok volt neki az új élmény, és éjszaka ilyen intenzíven dolgozta fel.
off: A huzamosabb hason alvás nem rossz a babának? Nem fekszi el a kis lábát vagy bármi?
Elnézést, hogy én válaszolok mint nagyi, de hát szakmabeli is vagyok és két egészséges gyereket felneveltem. Ja és szerencsére elég fiatal, hogy ne gyepesezzetek le. /remélem
A hason fektetésnek köszönhettem anno, hogy nem lett a lányom csípőficamos, és 6,5 hónaposan fel állt.
Hason fektetéskor mint látod a pici babád, lábacskáit vagy maga alá húzza ha görcsöl a hasa, vagy szétterpeszti mint egy kis béka. A szétterpesztésnél az acetábulum vagyis a csípő izületi vápa a femurtól vagyis a combcsont fejétől egy kis nyomásnak van kitéve ami segíti a csípő izületi árok kialakulását. Gondolj bele ha a te hasad csikar szeretnél hanyatt feküdni? Na erre is jó ha görcsöl a pocija egészen összegörnyed, felveszi a neki jó pozitúrát. A hátizma nagyon erős lesz, a későbbi felállásnál nagy segítség a picinek. Ha eddig nem fektetted hasra vsz. most kicsit fog tiltakozni, de napok alatt megszokja. Ja és a koponya formázásáról nem is írtam. Az unokám és a gyerekeim koponyája nem elfeküdt és gyönyörű formás.
Sok évig minden hülye kifogással ellenezték a hason fektetést, de most újra javasolják a normális szakemberek.
Ha pl: bukik nem fullad meg a baba mert kifolyik a szájából, és ha nincs időd hosszan büfiztetni így azt is tud. 8 hónapos az unokám, hanyatt nem lehetett a mai napig fektetni, 7 hónaposan állt. A csípő izületi problémája eltűnt.
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!