Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » K1 vitamin! Mindenki beadja a...

K1 vitamin! Mindenki beadja a babájának? Vagy van aki hitetlenkedik az ilyenfélékben?

Figyelt kérdés
2011. aug. 8. 12:39
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:
naa, hát tudtok ti, ha akartok... :D
2011. aug. 8. 15:26
 32/38 A kérdező kommentje:
az oltásokból a kötelezőket mind megkapja, de az ajánlottakból semelyiket! erről mi a vélemény????
2011. aug. 8. 15:27
 33/38 anonim ***** válasza:
Ez teljes mértékben a te döntésed. Az enyém megkapta a pneumococcus ellenit, a többiről kikértem a védőnő tanácsát. Meningitis ellen oltattam volna, de azt mondta nem érdemes, mert nem az ellen a fajta ellen véd ami itt gyakoribb. A varicellán gondolkodom, a rotát nem szerettem volna, egyébként is felháborít, hogy reklámozzák össze-vissza milyen fontos közben horror ára van. Szerintem vicc, ha annyira fontos akkor tegyék kötelezővé és állja a tb, de az is igaz, hogy nem törvényszerű, sőt, kórházba kerülni egy rotával.
2011. aug. 8. 15:32
 34/38 anonim ***** válasza:
90%
Ja és ne haragudj de valóban te voltál értetlen, hisz sokan leírták a számodra hasznos választ. Tényleg olvass utána, ne csak azt amit pánikot kelt, hanem a hátteret is. Jó dolog az internet, de csak ha okosan használod.
2011. aug. 8. 15:34
 35/38 anonim ***** válasza:
81%
Jó, hogy feltetted a kérdést. Gyorsan meg is néztem a naptárban, hogy nem felejtettem-e el. De nem, csak jövő héten esedékes. Azt hiszem megválaszoltam a kérdésed.
2011. aug. 8. 15:36
 36/38 anonim ***** válasza:

A nem kötelezőekből én a bárányhimlő ellenin gondolkodtam,de mire eldöntöttem volna,már el is kapták.A 2 hónapos ikreim is.Bár nagyon könnyű lefolyású volt-nem viszketett-,mégis megmaradt pár kiütés nyoma,pedig hozzá se nyúltak.És ami miatt feltétlenül ajánlanám az oltást:az egyik fiamnak övsömöre maradt vissza szövődményképpen.:((Ez még felnőtteknek is egy nagyon kellemetlen és fájdalmas betegség.Naponta jártunk be a gyerekorvoshoz lézeres kezelésre,h gyorsabban és szebben gyógyuljon.

A K vitamin dilemmádat viszont nem értem,ez nem vmi új,csilivili fantázianevű csodaszer,hanem egy konkrét dolog,aminek millió helyen utána tudsz nézni,és épeszű embernek meg sem fordul a fejében,h rizikózzon azzal,h nem adja be.Semmi negatívumot nem írnak róla,nincsenek viták,nincs több "párt",ez egy olyan dolog ami kell és pont.

2011. aug. 8. 16:10
 37/38 anonim ***** válasza:
95%

13:21 vagyok ha jól emlékszem és diplomás biológus nem a nőklapjából tanulom hogy az ember nem termel vitamint, hanem be kell vinni neki. Egy vitamin azért mert kivont (szintetikus) nem ártalmas és főleg szükséges. A K vitamin hiány mint más vitamin hiány komoly bajt okoz (pl C vitamin - skorbut). A K vitamin nem oltás, nincs mellékhatása, ha túl sokat adsz neki majd kipisili mert a vitaminok a legkisebb elv alapján működnek vagyis mindenből annyit használ amennyi a legkisebb-ből van, tehát nem lehet csak úgy túladagolni, persze a nagyon sok c vitamintól lehet vesekövet kapni de az más tészta.

Azt adsz be és eteted meg a gyerekeddel amit akarsz, de ha beteg lesz akkor a maradandó károkat ő fogja viselni nem pedig te.

2011. aug. 8. 17:04
 38/38 anonim ***** válasza:
K-vitamin kérdés vitából kimaradnék, tápszeres a kislányom, ezért nekem nem kellett beadnom, de beadtam volna. (A D vitamint is adom). Oltásoknál a rotát nem adatom be, nem népbetegség, nem vagyunk Afrikában, és egyébként is drága (nem mellesleg pedig csak 2 éves korig véd). A bárányhimlő ellenit is be szeretném neki adatni, amikor lehet. (Még csak 6 hónapos a lányom). Ami nálam dilemmát okozott egy-két pillanat erejéig, hogy fáj neki a szuri. De inkább ez legyen 2 percre kellemetlen, minthogy elkapjon egy olyan nyavaját, aminek szövődménye lehet, és egy oltással elkerülhető lett volna. Én így gondolom. De mindenkinek lehet más a véleménye. (Engem pl a rotára nem lehetne rábeszélni...)Szóval ha esély van rá, hogy ezzel is védeni tudjuk a gyermekünket, szerintem meg kell tenni.
2011. aug. 8. 21:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!