K1 vitamin! Mindenki beadja a babájának? Vagy van aki hitetlenkedik az ilyenfélékben?
A nem kötelezőekből én a bárányhimlő ellenin gondolkodtam,de mire eldöntöttem volna,már el is kapták.A 2 hónapos ikreim is.Bár nagyon könnyű lefolyású volt-nem viszketett-,mégis megmaradt pár kiütés nyoma,pedig hozzá se nyúltak.És ami miatt feltétlenül ajánlanám az oltást:az egyik fiamnak övsömöre maradt vissza szövődményképpen.:((Ez még felnőtteknek is egy nagyon kellemetlen és fájdalmas betegség.Naponta jártunk be a gyerekorvoshoz lézeres kezelésre,h gyorsabban és szebben gyógyuljon.
A K vitamin dilemmádat viszont nem értem,ez nem vmi új,csilivili fantázianevű csodaszer,hanem egy konkrét dolog,aminek millió helyen utána tudsz nézni,és épeszű embernek meg sem fordul a fejében,h rizikózzon azzal,h nem adja be.Semmi negatívumot nem írnak róla,nincsenek viták,nincs több "párt",ez egy olyan dolog ami kell és pont.
13:21 vagyok ha jól emlékszem és diplomás biológus nem a nőklapjából tanulom hogy az ember nem termel vitamint, hanem be kell vinni neki. Egy vitamin azért mert kivont (szintetikus) nem ártalmas és főleg szükséges. A K vitamin hiány mint más vitamin hiány komoly bajt okoz (pl C vitamin - skorbut). A K vitamin nem oltás, nincs mellékhatása, ha túl sokat adsz neki majd kipisili mert a vitaminok a legkisebb elv alapján működnek vagyis mindenből annyit használ amennyi a legkisebb-ből van, tehát nem lehet csak úgy túladagolni, persze a nagyon sok c vitamintól lehet vesekövet kapni de az más tészta.
Azt adsz be és eteted meg a gyerekeddel amit akarsz, de ha beteg lesz akkor a maradandó károkat ő fogja viselni nem pedig te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!