Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem gond, hogy 3 hónapos...

Nem gond, hogy 3 hónapos babánk nem szeret hason lenni?

Figyelt kérdés
Mikor a pocakjára fordítom,igazából nem is tud magával mit kezdeni,csak nyögdécsel.nem is próbálja kinyomni magát,vagy támaszkodni....A védőnő gyakran mondogatja,hogy "csak próbálkozzatok..." de nincs szívem végignézni,ahogy sír.Rosszul teszem?
2009. ápr. 10. 15:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk sem szerette ennyi idősen hason lenni. Aztán egyszer letettem a játszószőnyegére hason, s elvolt. Azóta többször hasra teszem. Te is tedd többször hasra, de ha nem tetszik neki, ne erőltesd! Miért kellene hallgatnod, hogy sír a babád, mert nem tetszik neki valami?
2009. ápr. 10. 16:00
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem is 3 hós a babám, és eddig nem szeretett hason lenni mert még nem bírta el a kis buksiját és Ő pedig látni szeretné a világot. De mindig kell hasra fektetni mert úgy erősödik és egyre jobban fogja emelgetni a fejét. Én úgy csináltam hogy hasra fektettem, amíg nem sírt úgy hagytam ( ez akár fél percecske is lehet az első időkben). Most már több percig is bírja tartani a kobakot, de ha sír mert elfáradt akkor visszafordítom a hátára.
2009. ápr. 10. 16:07
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia, nem gond, nekem is ezt csinálta 3 hónaposan. Most 4 hós lesz, és már elkezdte magát kinyomni, próbálgatja, de pár perc után sírás a vége- na akkor felveszem. De amíg nem sír, addig hadd erősödjön a kis nyakizma, hátizma:)
2009. ápr. 10. 16:07
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.Igen,én is így gondolom,de a védőnő szerint a hasonfekvős helyzetből indul el a baba a későbbiekben.(mászás,majd ülés...stb)

Persze,lehet,hogy a gyakorlat mást mutat az ő elméletével szemben!Köszi mégegyszer.

2009. ápr. 10. 16:09
 5/12 anonim ***** válasza:
64%
az én babám is ezt csinálta,elvittem orvoshoz,elküldött neurológushoz és kötöttek az izmai,gyógytornára kell járnunk. magától is elindult volna,de akkor minden képessége később alakulna ki,ami hatással lenne a későbbi fejlődésére is. Szerintem ne hagyd annyiban a dolgot,3 hónaposan már ki kellene tudnia nyomni magát tenyérrel hason!
2009. ápr. 10. 16:10
 6/12 A kérdező kommentje:
Jaj,közben még érkezett válasz,köszi nektek is.:D A buciját szépen tartja,próbálkozik elfordulni,csak ez a fránya hasalás nem tetszik neki.Lehet,hogy lustább is,már 7 kiló a pici :)
2009. ápr. 10. 16:12
 7/12 A kérdező kommentje:
ÓÓÓ,ilyesmire nem is gondoltam.:(
2009. ápr. 10. 16:14
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, 3 hónaposan szerintem még bőven elég, ha csak a könyökén megtartja magát és szépen emeli a fejét, nem kell, hogy a tenyerével is ki tudja nyomni magát. Amúgy az én kisfiam tegnap volt 4 hónapos és eddig ő sem szeretett hason lenni. Viszont épp tegnap sikerült egyedül hasra fordulnia, és most már sokat van hason és élvezi. Meg gondolom az is tetszik neki, hogy ilyenkor mindenki lelkendezve ugrál körülötte, hogy milyen ügyes, nagyokat vigyorog közben :) Úgyhogy szerintem nincs ok az aggodalomra, ha sikerül majd átfordulnia, akkor az lesz az újdonság és mindig úgy akar majd lenni.
2009. ápr. 10. 17:10
 9/12 anonim ***** válasza:

Szia!Kisfiam most lesz 4 hónapos,és sajnos Ő sem tud még kitámasztani,a 16:07-es válaszolóval együtt az a "problémánk".Én is sajnálom,amikor már sírdogál,felveszem.Hát igen,abban hibás vagyok én is,hogy amikor még picike volt,nem hasaltattam...Első baba a tanuló baba :)))) De bízzunk benne,hogy egyszer majd csak sikerül Nekik!

Boldog Babázást és Kellemes Húsvéti Ünnepeket Nektek!

Szilvi.

2009. ápr. 10. 17:18
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem kell kinyomnia magát tenyérrel ha hason van, ez hülyeség, apránként tedd hasra -mindig többet bír majd, ne aggódj.
2009. ápr. 10. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!