Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha minden sírásnál felvesszük...

Ha minden sírásnál felvesszük a babát, akkor hozzá fog szokni, hogy mindig kézben nyugszik meg? Ha mindig cicin alszik el, akkor hozzá fog szokni és nem fog magától elaludni a kiságyban?

Figyelt kérdés
Lassan 4 hetes a babám és felmerültek ezek a kérdések bennem.
2011. aug. 7. 19:02
1 2 3 4
 31/35 xStefix ***** válasza:
75%

Dehogynem, a kérdés pontosan erről szólt, akkor is, ha nem volt szószerint beleírva! Minden (kezdő) anyukának az a "rémálma", hogy később nem fogja tudni letenni a gyereket egy percre se, mert beleszokik a karjába! És nem írnám le újra, hogy vajon honnan jönnek ezek az ijesztgetések. Ezt is tudnod kell, ha sokat forogsz anyukák körében...

Egyébként pedig a két példád tökéletesen mutatja, hogy hogyan is működik egy gyerkőc és hogy mennyire természetes volt az, amit csináltál. Én nagyon nem azt olvasom ki belőlük, hogy hú de rosszat tettél volna, épp ellenkezőleg. Az már más kérdés, hogy a te helyzetedben néha nehéz ezt kezelni, hiszen hozzád nem kötődhetnek hosszabb távon a babák. De az, hogy kötődni AKARNAK, természetes ősi igény és nagyon nem jól teszi a gondozó (szülő), ha ezt el akarja nyomni. Te nem teheted meg, hogy elmélyítsd - de a saját anyának kutya kötelessége ezt támogatni!

Sok anyuka fél attól, hogy a gyereke önállótlan lesz, ha hosszabb ideig közel tartja magához. Erre írnék egy idézetet a korábban már említett Sears-könyvből, szerintem elgondolkodtató:

"Az önállóság önmagában nem tartozik a nevelés legfontosabb céljai közé. Nem az a szülők feladata, hogy önállóságra neveljék a gyereküket, hanem inkább az, hogy biztonságos környezetet teremtsenek neki, ahol magabiztosságra tesz szert, mert EBBŐL alakul ki a gyerek természetes önállósága."

2011. aug. 10. 20:06
 32/35 anonim ***** válasza:
0%
Hát szerintem ez gyerek és környezetfüggő!Az első fiamat 8hónapos koráig ringattam állva álomba mert máshogy nem aludt el 6hónapos koráig dédinél laktunk és folyton ölbe volt 3nap alatt leszoktattam arrol hogy ringatni kelljen ő bent sirt én kint de utána szivesen aludt egyedül ugy hogy fogtam a kezét! Második fiam 2hónapos nincs sokat ölben de foglalkozok vele ha fekszik az ágyban vagy a hintaszékében és egyedül alszik el az utolsó etetés után a kiságyba,nem sir!Akkor hogy is van ez????Érdekelne engem is! Az egyik a másikat becsmérli holott mindketten elutasitjátok a másik véleményét ,tapasztalatát.....
2011. aug. 10. 21:48
 33/35 xStefix ***** válasza:

"3 nap alatt leszoktattam arról, hogy ringatni kelljen."

Na ez az, ami nem az én álláspontom. És ezzel most téged sem becsmérellek, csak leírtam, mert nem tartom jónak. Akkor sem, ha nálad történetesen "bevált". És főleg nem olyan célzattal, hogy akkor másnak is ezt javasolnám, mint jótanács.

De mindegy, látom nem értjük egymást. Kérdező, ha gondolod, olvasd el az ajánlott könyvet, hátha közelebb jutsz a te megoldásodhoz.

2011. aug. 11. 10:43
 34/35 anonim ***** válasza:

Senki nem érti a másikat... Egyébként szerintem nem volt szó becsmérlésről.

Kérdező: inkább tégy a legjobb belátásod szerint. Én még mindig azt mondom, hogy minden gyerek másképpen működik.

2011. aug. 11. 10:50
 35/35 Zsöff85 ***** válasza:
Végre kezdett bízni valakiben a baba, és ezért jelezte az igényeit. Elötte a stressz elöl menekült az alvásba. De szomorú hogy pont te, kedves minden nap babákkal foglalkozó nem tudod öszerakni ezeket a dolgokat :(
2016. febr. 28. 22:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!