Ha minden sírásnál felvesszük a babát, akkor hozzá fog
szokni, hogy mindig kézben nyugszik meg? Ha mindig cicin
alszik el, akkor hozzá fog szokni és nem fog magától
elaludni a kiságyban?
Ugyan.Egy ilyen pici babát nem tudsz elkényeztetni. Nem várható el egy 4 hetes babától, hogy egyedül el tudjon aludni a kiságyban. Ki kell elégíten az igényeit, ne hagyd sírni. Ő még olyan pici, nincs hozzá agya, hogy tegnap ez történt, akkor most is kiharcolom magamnak, hogy így legyen. Ez szerintem valahol sokkal később kezdődik. Ők még nem hisztiznek, nem az a problémája, hogy nem akarja a fehér bugyit felvenni, hanem a rózsaszínt. Nyugodtan kényeztesd, ha megérik rá, hogy egyedül is el tudjon aludni, akkor nem lesz szüksége a cicire. Most még gondolom ez nem teher neked, majd ráérsz ezen akkor gondolkodni ha már nem akarod így csinálni.
2011. aug. 7. 20:30
A válasz mindkét kérdésedre NEM.4 gyerekem van,9-7-5-5 évesek,tehát van némi tapasztalatom:)Sosem hagytam sírni őket,utólag anyukám bevallotta,h nem tartotta jó ötletnek,h mindig felvettem őket,de belátta,h nem volt igaza,nem lettek elkényeztetve.Önálló,mindenre kíváncsi,magabiztos,talpraesett,jólnevelt gyerekek lettek,akik remekül alszanak,már nagyon régóta egyedül és a saját ágyukban.
2011. aug. 7. 20:32
http://www.youtube.com/watch?v=aAMis5NOdG4 (Dr. Ranschburg Jenő: Vegyük-e föl a gyereket?)
Mindenféle válaszokat fogsz kapni, én a vegyük fel mellett vagyok. Többféle álláspont van, ismerd meg őket, és valamelyik mellett tedd le a voksod.
2011. aug. 7. 20:35
Örülök, hogy így le lettem szavazva. Ennek ellenére kiállok az álláspontom mellett, mert abban is biztos vagyok, hogy több gyerekkel van dolgom nap mint nap, mint az ide válaszolóknak összesen, együttvéve.
2011. aug. 7. 21:03
A "sok gyerekkel van dolgod" nagyon különbözik attól,h sok gyereket nevelsz.hacsak nem vagy nevelőszülő és nem élsz együtt 12 gyerekkel,mert akkor visszavontam.
A 4 gyerekes voltam.
2011. aug. 7. 21:05
Nem vagyok nevelőszülő, de sok gyereket nevelek. Többet mint 12 (persze nem egyszerre).
A visszavonást köszönöm.
2011. aug. 7. 21:11
Mármint hogyan?(Bocs,de a te eseted nem tudom egy kalap alá venni a saját gyerek nevelésével,bármilyen magyarázatot találok rá.)
2011. aug. 7. 21:30
Én mindig felvettem a fiamat az elején, pedig rengeteget sírt. Sokszor napi 5-6 órákat járkáltam vele a karomban, mert csak így nem sírt. Amióta tud magától kúszni, mászni, menni azóta nagy élvezet neki felfedezni a világot, már teljesen mások az igényei mint 2-3 hónaposan. Most már ott tartunk (20 hónapos), hogy én igényelném többet, hogy összebújunk. Ő meg csak menne bele a nagyvilágba... Különben ez nekem így is logikus. Ha a gyerek megtanulja azt, hogy mindig van biztonságos menedék (mindig felveszik, ha sír), akkor bátrabban fog később "elkalandozni", hiszen az van benne, hogy van biztonságos hely a világban, ahova vissz lehet térni.
Ja igen, világéletébe cicin aludt el. Amikor másodszor teherbe estem szinte azonnal elment a tejem. Ő simán elaszik magától azóta. (19 hónapos kora óta).
2011. aug. 7. 21:31
És azzal a dologgal mi van hogy a napi feszültséget,történéseket csak sirással tudják levezetni?az kamu?
2011. aug. 7. 21:50
A mi babánk nagyon hasfájós, elöszőr hagytuk sírni mikor nem tudtuk, hogy ezért sír, majd azt mondták, hogy ne hagyjuk mert segítséget kér tőlünk. De most sajnos csak a kezünkben alszik el 8 hetes. Ugye erről le lehet szoktatni? A pukikat is csak így tudja kiengedni ha függölegesen van.
2011. aug. 7. 22:17
Kapcsolódó kérdések: