Borsó héját rajta lehet hagyni 6 hónapos gyerek főzelékébe, vagy hámozzam meg?
Figyelt kérdés
2011. aug. 5. 16:54
11/21 A kérdező kommentje:
Kösz az érdemi válaszokat. XD XD jaaaj kva jót röhögtem rajtuk! Csak magatokat minősítitek vele. Részemről csak annyi , hogy féltem a gyerekemet, azért kérdeztem hogy ki, hogy adja a sajátjának.
2011. aug. 5. 18:04
12/21 anonim válasza:
Na az ilyen hülyeségek miatt veszem az üveges ételeket, annál nincs az, hogy jól van e a kicsinek elkészítve...
No: ha a héjat úgy érted, hogy magát a szemeket hámozni, azt elég passzírozni főzés után, ha a hüvelyt kérded, abból ki kell fejteni előtte.
13/21 anonim válasza:
Én úgy adtam a babámnak, hogy leturmixoltam, és a turmixot még egy kis szűrőn átpaszíroztam, így a héja nem került bele a pici ételébe (6hós kislány). Nem volt tőle baja. Egyébként normál borsófőzeléket adtam neki, persze még mielőtt tettem volna bele tejet. Az ő tápszerével hígítottam fel. Azért max két hétben 1x adok neki csak. (Nyugi, értem az aggodalmad. Egy szemnél próbáltam, hogy lehámozom, de az szinte lehetetlen. Az üvegeset meg nem ette meg, borzalmas az íze)
14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot! Nyilvánvalóan, ha a héját kérdezem, akkor nem a borsó hüvelyéről beszélek.... :S
2011. aug. 5. 21:02
15/21 anonim válasza:
Az egyik idős ismerős cukorborsót szokott főzni mikor még "zöld", és azt hüvelyesen teszi...
Neki úgy ízlik a borsófőzelék... Szóval ezért írtam a kifejtéses részt...
Amúgy az üveges borsófőzelék az tényleg borzalmas...
16/21 anonim válasza:
jézusom, szegény kérdező, rendesen kifogtak a válaszadóidat. számomra egyértelmű volt elsőre, hogy nem a hüvelyről beszélsz. én és sokáig leszedtem a héját, de nem egyesével (néha olyan is volt, egyszerűen kinyomtam a héjából )hanem átpaszíroztam. 14 hós kora körül már nem héjaztam, imádja csipegetni a tányérról.
17/21 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Hát igen, félreértették...de ugye, nekem van 50-s IQ-m és én vagyok a hülye is. XD XD XD Ettől függetlenül nem értem miért kell ilyen stílusban kommunikálni. De mindegy is, nem tartozik a témához. A hüvelyéből már kifejtettem a borsót, a héjától pedig passzírozással fogom megszabadítani (csak a két gyengeelméjű kedvéért végszóként).
2011. aug. 5. 23:37
18/21 anonim válasza:
Én megfőztem a borsót a fiamnak, aztán vettem a fáradtságot és egyesével kinyomogattam, nagyon hamar megvan. csak macerának hangzik, de nem az:)
19/21 anonim válasza:
Én sosem passzíroztam semmit, csak a botmixerrel jó krémesre eldolgoztam. A gyereknek soha nem volt baja!
20/21 xStefix válasza:
Jólvanna, ne sértődjön már meg senki.
Csak egy újabb példa, hogy néha még a magyar ember se beszéli elég jól a nyelvet.
Most megyek és megfejem a borsóhüvelyt. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!