Borsó héját rajta lehet hagyni 6 hónapos gyerek főzelékébe, vagy hámozzam meg?
Én sosem hámoztam, vagy passzíroztam egyik gyereknek sem, csak simán leturmixoltam.
De 6 hónaposan nem korai még a borsó? Nekem úgy rémlik, a hüvelyeseket csak később, 8-9-10 hónaposan lehet adni.
(A bébiételek hónapbesorolása nem mérvadó, mert az üveges bébiételeket nagyon speciális technológiával készítik. Ezért lehet pl. epres bébiételeket is kapni, holott natúr epret másfél-2 éves kor előtt nem ajánlatos adni.)
Egyetértek, borsót még ne adj inkább, mert puffasztó. Akkor se, ha már jóideje eszik a babád szilárdat.
A borsót kifejjük a hüvelyéből és (kicsinek) passzírozzuk vagy (nagynak) turmixoljuk, hogy a héja se legyen gond. Hámozásról szó sincs. Ha már nyelvtan óra. ;)
A tehenet szokták fejni a borsót fejteni kell, kedves utolsó válaszoló!
Nekem a védőnő azt mondta, hogy 7 hónapos kor után adjak borsót, de főzés után passzírozzam át, mert fájhat tőle a hasa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!